Urmărește emisiunea live
CORONAVIRUS. SUA, bilanț tragic privind numărul deceselor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Numărul deceselor provocate de coronavirus în Statele Unite a crescut duminică la peste 40.000, cea mai mare din lume şi aproape dublul numărului de decese înregistrate în Italia, a doua cea mai afectată ţară, potrivit unui raport al Reuters.

Numărul persoanelor din Statele Unite decedate ca urmare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus a crescut cu aproape 2.000 în cursul ultimelor 24 de ore, informează luni AFP. Conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins, duminică numărul total al morţilor a atins cifra de 40.661. Numărul deceselor produse duminică a fost de 1.997, în uşoară creştere faţă de bilanţul deceselor înregistrate în urmă cu o zi, când a fost de 1.891.

Statele Unite au de departe cel mai mare număr de infectări, cu peste 750.000 de cazuri- număr care s-a dublat în 13 zile. Noile cazuri raportate sâmbătă au crescut la aproape 29.000, cea mai mică creştere din ultimele trei zile.

Peste 22 de milioane de americani au depus cereri de ajutor de şomaj în ultima lună, deoarece închiderea întreprinderilor şi a şcolilor şi restricţiile severe de călătorie au pus piedici economiei.

În regiunea Maryland, Virginia şi Washington DC numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. New Jersey a raportat duminică o creştere cu aproximativ 3.900 de cazuri, cel mai mare număr în mai mult de două săptămâni. Boston şi Chicago sunt, de asemenea, puncte fierbinţi, cu creşteri recente în privinţa cazurilor confirmate şi a deceselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel