Data publicării:

CORONAVIRUS. România, în stare de urgență. Chirieac, primul care i-a cerut lui Iohannis să semneze decretul

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta starea de urgență în contextul pandemiei de COVID-19.

Până la această decizie a președintelui, mai mulți analiști și politicieni i-au cerut lui Klaus Iohannis această măsură, pentru a combate cât mai eficient pandemia de noul coronavirus. Inclusiv Avocatul Poporului a cerut Administrației Prezidențiale instaurarea stării de urgență.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost primul care, într-o intervenție telefonică, a solicitat acest lucru. Se întâmpla în urmă cu patru zile, când criza generată de noul coronavirus nu atinsese nivelul de azi.

"Dacă preşedintele Iohannis nu instituie stare de urgenţă, situaţia e gravă... Mai bine avem neplăceri câteva săptămâni, decât să trecem prin iad. Cunoaştem cu toţii că trăim în România, ştim capacitatea administraţiei şi a sistemului medical. Zeci de mii de oameni infectaţi ar fi de nesuportat pentru România”, a declarat, în urmă cu patru zile, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Iohannis a decretat starea de urgență începând de luni, 16 martie

Amintim că azi, după învestirea Guvernului Orban III și depunerea jurământului în regim special de urgență, președintele României a decis să decreteze starea de urgență.

"Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente și mai mulți bani pentru aparatura medicală necesară. 

Această situație va permite achiziții, într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus", a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații video de la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel