OMS raportează o scădere cu 90% a numărului de decese asociate COVID-19 în raport cu iarna trecută
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 09 noi 2022, 20:46
WhatsApp
Fotografie de la Markus Spiske: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mesaj-boala-afec-iune-imbolnavire-3970332/
Fotografie de la Markus Spiske: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mesaj-boala-afec-iune-imbolnavire-3970332/
OMS raportează o scădere cu 90% a numărului de decese asociate COVID-19 în raport cu iarna trecută.

Numărul deceselor asociate maladiei COVID-19 a scăzut considerabil în raport cu iarna trecută, a anunţat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de DPA.

Săptămâna trecută, aproximativ 9.400 de decese asociate COVID-19 au fost raportate la nivel mondial, a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, miercuri, la Geneva. Acest număr este cu aproape 90% mai mic decât cel raportat în prima săptămână din luna februarie, când a fost atins vârful de decese săptămânale din acest an - 75.000. Deşi această evoluţie este pozitivă, prea mulţi oameni continuă totuşi să moară din cauza COVID-19, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă.

'Aproape 10.000 de decese într-o săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, pentru o boală care poate fi prevenită şi tratată', a mai spus directorul general al OMS. 'COVID-19 este încă o pandemie', a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19.

În săptămâna precedentă, aproximativ 2,1 milioane de infectări noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate la nivel mondial. 

VEZI ȘI: Planeta 'nu-şi poate permite un singur foc de armă', a zis Volodimir Zelenski

Planeta 'nu-şi poate permite un singur foc de armă', a declarat marţi într-un mesaj video către conferinţa COP27 preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, acuzând Rusia că a deturnat 'acţiunile colective' necesare împotriva schimbării climatice, relatează AFP.

'Există cei pentru care schimbarea climatică este numai retorică, marketing (...) Ei sunt cei care împiedică realizarea obiectivelor climatice', a declarat preşedintele ucrainean la finalul celor două zile ale summitului de la Sharm el-Sheikh, în Egipt.

'Sunt cei care, în birourile lor, îşi bat joc de cei care se luptă pentru a salva viaţa pe planetă, susţinând în acelaşi timp în public acţiunea pentru natură', a adăugat el.

'Sunt cei care lansează războaie de agresiune, când planeta nu-şi poate permite un singur foc de armă pentru că are nevoie de o acţiune colectivă', a insistat şeful statului ucrainean într-un mesaj rostit în engleză.

'Nu putem avem o politică privind clima eficientă fără pace pe Terra, pentru că naţiunile se gândesc numai să se protejeze ele însele, aici şi acum, de ameninţările generate de agresiunea rusă', a adăugat el, evocând în special crizele alimentare şi energetice legate de acest război, dublate de o relansare a anumitor centrale pe cărbune.

'Trebuie să-i oprim pe cei care, prin războiul lor ilegal, distrug capacitatea lumii de a lucra unită pentru un obiectiv comun', a mai declarat el. Evocând în special distrugerea pădurilor ucrainene după invazia rusă de la sfârşitul lui februarie, el a făcut apel la lume să susţină crearea unei 'platforme mondiale pentru a evalua impactul acţiunilor militare asupra climei şi mediului'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?