CORONAVIRUS. Klaus Iohannis convoacă CSAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Iohannis CSAT
Iohannis CSAT
Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării în contextul unei posibile epidemii în România. 

”Lucrurile s-au schimbat în ultimele zile legate de coronavirus, în special în Italia. Situația generează îngrijorare în comunitatea românească. Sunt în contact permanent cu instituțiile statului pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în zonele aflate în carantină și în care locuiesc români. Vreau să fiu foarte clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ.

S-a convocat CSAT

Am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru miercuri, la ora 14:00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea și managementul unor potențiale infecții cu noul coronavirus, precum și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus la nivel național.

Iohannis, apel la calm

Autoritățile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă și informare corespunzătoare a populației. Fac un apel la calm către cetățeni și îi îndemn să se informeze corect, să fie vigilenți și să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja.

Apel la mass-media: Să evite senzaționalul

Fac în aceeași măsură și un apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat care pot genera și amplifica sentimentul de panică în rândul populației. Nu în ultimul rând, fac un apel la politicieni să nu speculeze această situație în mod oportunist. Am observat deja, mai multe luări de poziție prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine”, a precizat Klaus Iohannis într-o declarație de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel