Coronavirus în Franţa. Ce se întâmplă cu Muzeul Luvru
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Muzeul Luvru din Paris a fost redeschis pentru turiști.

Redeschiderea a avut loc în aplauzele turiştilor care aşteptau la intrare, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului. Cel mai vizitat muzeu din lume (9,6 milioane de vizitatori i-au trecut pragul anul trecut, dintre care 75% din străinătate) a rămas închis duminică şi luni (marţi este ziua de pauză săptămânală). Evocând îngrijorări legitime ale salariaţilor în faţa expansiunii coronavirusului în Franţa, conducerea muzeului subliniază că prioritatea absolută este asigurarea securităţii agenţilor şi vizitatorilor precizând că la ora actuală, recomandările autorităţilor competente au indicat deschiderea muzeului. Direcţiunea a amintit că şi-a luat angajamentul să adopte măsuri complementare celor deja instituite, fără să facă alte precizări.

Luni a avut loc reuniunea unui comitet excepţional pe teme de igienă, securitate şi condiţii de muncă (CHSCT). Christian Galani, care face parte din personalul Muzeului Luvru şi din biroul naţional al sindicatului CGT, filiala cultură, a precizat pentru AFP că vor fi distribuite personalului soluţii dezinfectante pentru igienizarea mâinilor.

5000 de persoane

'Personalul este autorizat să realizeze controale de la o distanţă mai mare şi să nu mai pună mâna pe bancnote', a adăugat Galani, anunţând de asemenea formarea unei celule de criză care să monitorizeze în permanenţă situaţia. Franţa a anunţat sâmbătă anularea tuturor adunărilor în spaţii închise la care participă mai multe de 5.000 de persoane. De asemenea, Salonul de carte de la Paris (programat în perioada 20-23 martie) a fost anulat. Franţa a devenit unul dintre principalele focare ale infecţiei cu noul coronavirus în Europa, alături de Italia şi Germania. Cu patru decese şi peste 200 de cazuri confirmate pe teritoriul său, Franţa se pregăteşte să facă faţă intensificării epidemiei care afectează în prezent viaţa cotidiană a francezilor, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel