CORONAVIRUS. Debarcarea pasagerilor de pe Diamond Princess, un pericol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Specialiștii în boli infecțioase trag un semnal de alarmă și spun că pasagerii debarcați de pe nava de croazieră Diamond Princess ar putea duce cu ei virusul. 

Pasagerii care au fost testați și depistați negativ pentru noul coronavirus au început să debarce miercuri de pe vasul de croazieră Diamond Princess, în ciuda faptului aceștia ar putea în mod sigur să transporte virusul în comunitățile lor, susțin experți în boli infecțioase, scrie CNN. 

În total, 545 de cazuri confirmate cu coronavirus au legătură cu vasul de croazieră, mai precizează sursa citată. Printre ei se află și doi români. 

VEZI ȘI: Al doilea român, infectat cu coronavirus

Risc de transmitere a virusului 

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au felicitat măsurile de carantină din Japonia, dar au spus că este posibil să nu fie suficiente pentru a preveni transmiterea virusului între persoanele aflate pe navă.

"CDC consideră că rata noilor infecții la bord, în special în rândul celor fără simptome, reprezintă un risc continuu", se arată într-un comunicat de presă. 

Un expert ridică un semnal de alarmă 

Un specialist japonez în boli infecțioase care a vizitat nava de croazieră în carantină, presupune că există un control inadecvat al infecției la bord.

"În interiorul navei eram atât de speriat ... nu exista nicio modalitate de a spune unde se află virusul ...", a spus Kentaro Iwata, specialist în boli infecțioase la Universitatea Kobe.

"Cred că acei oameni care părăsesc nava de croazieră astăzi sau mâine ar trebui monitorizați încă 14 zile, deoarece există un pericol ridicat de transmitere secundară", a declarat Iwata pentru CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel