Coronavirus. Cât de periculos este? Rafila explică: "Nu este ceva neobișnuit"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a vorbit despre coronavirus. Iată cât de periculos este și ce grad de răspândire are.

Alexandru Rafila a vorbit despre tânărul din Bacău care ar putea avea coronavirus și care a fost transferat la Institutul Național de Boli "Prof. Matei Balș".

"A ajuns de puțin timp la noi la spital, probabil că acum este la consultații. Este examinat, este investigat, iar părerea mea personală este că nu putem discuta despre un caz de infecție cu coronavirus. Șansele sunt foarte mici, pentru că el a călătorit dintr-o regiune din China care a avut foarte, foarte puține cazuri, deci probabilitatea de a se întâlni cu cineva care era infectat era redusă. În plus, el a prezentat simptomatologie în primele zile de la întoarcere. Ulterior pe lângă febră și tuse, a acuzat dureri musculare. Probabil a avut o gripă, urmează să vedem. Vom face investigații care să poată să identifice mai multe bacterii sau virusuri care ar putea și implicate în aceste afecțiuni", a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, în direct la România TV. 

Ce este virusul și ce grad de răspândire are. Cât de periculos este coronavirusul? Ce ni se ascunde?

"Acum știți că de fiecare dacă când apar astfel de situații, apar diverse variante care includ teoria conspirației. Infecția produsă de coronavirus nu este ceva neobișnuit. Există mai multe coronavirusuri care produc infecții, unele ca virozele respiratorii, altele care produc forme mult mai grave. Dacă comparăm ceea ce se întâmplă în momentul de față cu noul coronavirus, observăm că se transmite ușor, destul de ușor, interuman. Marea majorititate a infecțiilor sunt forme ușoare sau forme de gravitate medie care nu pun probleme și se rezolvă cu medicație simptomatică. 20% dintre infecții sunt sub formă agresivă, complicată și au produs și câteva decese", a completat medicul Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel