Data actualizării:
Data publicării:

Coronavirus. Băsescu vrea închiderea şcolilor. "Asta trebuiau să spună autorităţile"

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Politica
WhatsApp
Traian Băsescu susține că România ar fi trebuit să ia măsuri drastice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. 

”Probabil că mai așteaptă să vadă dacă se produce o creștere explozivă a infecțiilor. Eu aș fi ieșit de mult și preveneam populația asupra riscului. Italia a întârziat să recunoască epidemia, dar după ce au recunoscut nu aș mai fi pus scară la avioanele care veneau din Italia. Autoritățile române trebuiau să spună: nu mai vine niciun avion din Italia. Punct. Iar la frontiere control corespunzător. Aici discutăm despre viață și despre moarte. Discutăm despre o posibilă criză de sănătate și nu aș vrea să avem cu sutele de îmbolnăviți pe zi pentru că vom constata lipsa de condiții în spitalele noastre”, a precizat Traian Băsescu în direct la B1 TV. 

Fostul preşedinte al României vrea şi închiderea şcolilor şi universităţilor pentru 14 zile, în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus în România. 

”Școlile trebuie închise preventiv. Dacă vrei să diminuezi efectele unei epidemii, care poate fi și parte a unei pandemii globale, nu aștepți să ai primul copil bolnav într-o școală. Când ai primul copil infectat într-o școală, trebuie să fii convins că vor mai fi și alți”, a afirmat Traian Băsescu la B1 TV.

VEZI ŞI Studentă din Regie întoarsă din Italia, transportată la Matei Balş

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel