Coroana Sf. Edward, modificată pentru Regele Charles al III-lea. A fost purtată ultima dată de Regina Elisabeta a II-a acum 69 de ani - Foto în articol
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 dec 2022, 09:12
WhatsApp
Charles şi Camilla au publicat felicitarea de Crăciun din acest an. Fotografia a fost realizată înainte de moartea Reginei / Foto: Instagram The Royal Family
Charles şi Camilla au publicat felicitarea de Crăciun din acest an. Fotografia a fost realizată înainte de moartea Reginei / Foto: Instagram The Royal Family
Coroana Sf. Edward va fi modificată pentru Regele Charles al III-lea.

Coroana Sf. Edward va fi modificată pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea pe 6 mai, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, scrie AFP. Piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice a părăsit Turnul Londrei, unde este de obicei expusă publicului, transmite Agerpres.

Deosebit de grea de purtat - mai mult de două kilograme -, deşi a fost transformată în 1911, această coroană este "cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele", conform descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.

A fost purtată ultima dată de Regina Elisabeta a II-a acum 69 de aniFolosită doar pentru încoronări - purtată ultima dată în 1953 de Regina Elisabeta a II-a -, ea a fost făcută pentru cea a lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649 după execuţia lui Charles I.

Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, care văd peste un milion de vizitatori în fiecare an.

Coroana a părăsit Turnul Londrei pentru ca "lucrările de modificare" să poată începe, potrivit Palatului Buckingham, presa evocând o redimensionare.Fără a fi o replică exactă a coroanei medievale dispărute - despre care se ştie că ar fi aparţinut Regelui Edward Confesorul (secolul al XI-lea) - are cele patru cruci, cele patru flori de crin şi două arcade.

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta, de asemenea, Coroana imperială de stat pe care monarhii o poartă în mod tradiţional când ies pe uşile Westminster Abbey.

Creată pentru încoronarea Regelui George al VI-lea - tatăl Elisabetei a II-a - în 1937, această coroană de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar.

Cântărind cu puţin peste un kilogram pentru o înălţime de 31,5 centimetri, această coroană impunătoare este încrustată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei saleDevenit rege odată cu moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, Charles, care a împlinit 74 de ani pe 14 noiembrie, va fi încoronat într-o ceremonie "îndreptată spre viitor", fiind înrădăcinată, în acelaşi timp, " în lunga tradiţie şi fastul monarhiei", conform Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, încoronarea, marcată de o sărbătoare legală pe 8 mai, va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în prezenţa a 8.251 de invitaţi. 

Regele Charles încă mai călătorește cu ursulețul său de pluș din copilărie. Doar unui om i-a permis să efectueze reparații la celebra jucărie: L-a tratat ca pe propriul său copil 

Christopher Andersen, autorul cărții The King: The Life of Charles III, a declarat pentru Entertainment Tonight că noul monarh al Marii Britanii, în vârstă de 73 de ani, și-a adorat atât de mult ursul de pluș încât a permis doar unei singure persoane să efectueze reparații esențiale la el - dădaca sa din copilărie, Mabel Anderson.

Autorul a adăugat că, în calitate de tânăr prinț și la vârsta adultă, Charles a tratat ursulețul „ca pe propriul său copil”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?