Cornuri pufoase cu gem de vișine și miez de nucă. Rețeta secretă din Moldova
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cornurile cu gem de vișine și miez de nucă sunt perfecte dimineața alături de o ceașcă de cafea sau ceai. Dar cum le faci să fie pufoase, la fel de bune ca cele din patiserii? Iată rețeta secretă.

Ingrediente: 550 g făină, 7 g drojdie uscată, 200 ml lapte, 75 g unt, 2-3 linguri ulei, 100 g zahăr, 2 ouă, 1/2 linguriță sare, 400 g gem de vișine, miez de nucă.

Mod de preparare:

Începem, desigur, cu aluatul. Într-o cratiță punem laptele la încălzit, apoi adăugăm deasupra untul, zahărul, sarea și coaja de portocale. Amestecăm totul până când untul și zahărul se topesc. Într-un vas amestecăm făina cu drojdia uscată. Deasupra adăugăm laptele, uleiul și ouăle.  Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când obținem un aluat elastic. Lăsăm la crescut până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, îl întindem sub forma de foaie rotundă, groasă de cca 0,5 cm. Cu un cuțit bine ascuțit sau cu o rola zimțată pentru porționat, tăiem cercul sub forma de raze. Vom obține mai multe triunghiuri. Într-o farfurie amestecăm gemul de vișine cu miezul de nucă. Punem câte o lingură de gem pe baza triunghiului, apoi rulăm strâns. Cornulețele se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut.  Ulterior, se bagă la cuptor la 160 grade pentru 30 de minute. Le scoatem atunci când vedem că s-au rumenit. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel