Corneliu Ștefan: Răvășitul oilor de la Runcu, o manifestare tradițională de 30 de ani
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Corneliu Ștefan alături de primarul Gheorghe Brebeanu și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Mihai Popa   Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Corneliu Ștefan alături de primarul Gheorghe Brebeanu și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Mihai Popa Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Cea de-a 29-a ediție a  "Răvăşitului Oilor", manifestare tradiţională din comuna dâmboviţeană Runcu, s-a desfășurat în acest weekend în locul tradițional de pe  "Vârful la in",  la poalele muntelui Leaota.

"De 30 de ani, Răvășitul oilor de la #Runcu este unul dintre festivalurile emblemă ale județului Dâmbovița!

Sunt recunoscute în toată țara produsele de la poalele Munților Leaota, iar acest lucru face ca la Runcu să vină, în fiecare an, mii de dâmbovițeni, dar și locuitori din județele vecine.

Mă bucur că, alături de colegii mei, am participat, astăzi, la momentele special organizate pentru această frumoasă sărbătoare dâmbovițeană.

Le urăm multă sănătate și îi felicităm pe toți cei care au transformat Răvășitul oilor într-un eveniment prin care sunt promovate tradițiile dâmbovițene, dar și județul Dâmbovița în întreg ansamblul său.Să ne vedem cu bine și anul viitor!", a transmis președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița aflat pentru câteva ore, duminică,  la Runcu.

Organizată de Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, prin Centrul de Cultură, sărbătoarea a devenit un un eveniment de tradiție al comunității de păstori.

Manifestarea de la Runcu reprezintă o mare sărbătoare a toamnei, care adună aici mii de localnici și din zonele învecinate. Timp de două zile participanții la această manifestare au avut parte muzică pentru toate gusturile, unde pe  scena special amenajată au urcat formații locale de dansuri și muzică populară și artiști consacrați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel