Corneliu Ștefan: Alegerile au trecut, investițiile în infrastructură dâmbovițeană continuă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Foto: Facebook Corneliu Ștefan
La nivelul județului Dâmbovița, investițiile în infrastructura județului se desfășoară în ritm susținut, a ținut să precizeze președintele PSD  ales al Consilului Județean, Corneliu Ștefan.

"La Halta Teiș, se toarnă prima porțiune de asfalt din proiectul de modernizare a drumului județean DJ 712 Târgoviște-Șotânga-Vulcana Pandele- Brănești-Pucioasa, Lotul1.

Lucrările se desfășoară conform graficului stabilit, iar până astăzi s-au configurat accese la proprietăți, au fost montate borduri și, pe anumite porțiuni, a fost amenajat sistemul de scurgere a apelor.

Valoarea investiției pe acest tronson se ridică la aproximativ 101.000.000 lei (cu TVA), iar la finalizarea lucrărilor, de la Târgoviște până la Pucioasa, vom avea: Două straturi de asfalt pe 15,77 km de drum;

- 26.000 mp de trotuare;

- 18 km de șanțuri din beton;

- 1,5 km rigole de acostament;

- 8,7 km rigole carosabile acoperite;

- 2.000 de accese la proprietăți;

- Demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga;

- Reabilitarea și modernizarea altor două poduri de pe traseu;

- Amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Lotul 1 este finanțat prin cel mai mare contract din istoria ADR Sud-Muntenia, primul de altfel din regiune pe Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Valoarea întregului proiect, „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga - Târgoviște) - Lotul 2, DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) - Lorul 3”, este de aproximativ 64.200.000 de euro, sumă ce va fi investită în modernizarea a 59,8 km de drumuri județene", a precizat Corneliu Ștefan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel