Procurorii cer prelungirea arestului la domiciliu pentru Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Procurorii cer prelungirea arestului la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova solicită prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru Cornel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor, acuzat de distrugere din culpă, fapt ce a condus la un dezastru.

Conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată, Judecătoria Ploiești va analiza luni, 25 martie, cererea procurorilor privind extinderea măsurii de arest la domiciliu pentru inculpatul Cornel Dinicu.

Inițial, acesta a fost plasat în arest preventiv la începutul lunii ianuarie, iar din data de 1 februarie se află sub arest la domiciliu.

De ce a ars Ferma Dacilor

Un incendiu devastator, soldat cu opt decese, dintre care trei copii, a avut loc în dimineața zilei de 26 decembrie 2023, la Ferma Dacilor din satul Tohani din județul Prahova. Administratorii complexului turistic - Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie - sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut consecințe dezastruoase.

Potrivit anchetatorilor, construcția principală a clădirii, ce includea restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost realizată fără obținerea avizelor și autorizației de construire, iar inițiativele și măsurile întreprinse pentru a remedia situația au fost efectuate încălcând prevederile legale.

"De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (...), sursa probabilă a incendiului fiind 'efectul termic al curentului electric' ", preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Potrivit Agerpres, firma era conectată la rețeaua de alimentare cu energie electrică pe baza unui contract încheiat în 2014, desemnându-se drept consumator noncasnic de tip persoană fizică, într-un loc de consum denumit "pompă de apă", având o capacitate de 8 kW. Această putere era insuficientă pentru susținerea necesarului electric al unei pensiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel