Cormoranii şi pescăruşii, atracţie pentru turiştii care vin în Deltă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Delta Dunării
Delta Dunării
Numărul turiştilor care vin în Delta Dunării pentru observarea păsărilor a crescut în ultimii ani de aproape zece ori, a declarat, pentru Agerpres, Iliuţă Goean, unul dintre operatorii turistici. 

"Acum 14 ani, puteam lua un singur grup de turişti, iar în ultimii ani am ajuns să avem în perioada de vârf 15 aprilie-15 iunie chiar şi 10 grupuri simultan. Pentru mine a crescut foarte mult piaţa. În continuare sunt predominanţi clienţii străini, dar la turele de fotografie vin şi foarte mulţi români, tineri, foarte pasionaţi şi foarte buni fotografi", a afirmat Goean. 



Delta este cel mai bun loc pentru turele de fotografie şi observatul păsărilor 



"Pelicanul creţ este acum în maximum de penaj nupţial. Are coloritul foarte accentuat, i-au crescut penele creţe care i-au dat numele. Din mai, când vin turiştii, pelicanii creţi încep cuibăritul şi nu mai arată la fel. Şi cormoranii sunt acum în penaj nupţial. Cei care vin în Deltă pot vedea de asemenea foarte multe răpitoare", a mai spus operatorul turistic. Potrivit sursei, în zona de uscat a Dobrogei, păsărarii pot observa în această perioadă gâştele nordice, specie care nu poate fi văzută în timpul verii, şi gâştele cu gât roşu, specie protejată la nivel internaţional. 

"Fiind şapte sau opt ani de când s-a oprit vânătoarea, păsările au devenit mult mai prietenoase şi este o încântare pentru turişti să vadă vara lebede cu pui la trei metri distanţă de barcă. Din păcate, locurile cu adevărat sălbatice scad de la an la an. Sunt locuri în care nu mai poţi face fotografii din cauza gunoaielor de pe maluri şi este păcat pentru că e ultimul loc sălbatic din Europa", a menţionat Iliuţă Goean. 

Care sunt tarifele


Preţurile pentru turele de observat păsările pornesc de la 1.800 de lei, pachetul de trei nopţi, şi pot ajunge la câteva mii de euro, în funcţie de cerinţele clienţilor. 

"O tură de safari în Africa ajunge la 1.000 de euro. Două persoane plătesc această sumă pentru o singură zi şi au plătit accesul în parc, ghidul şi combustibilul pentru o maşină. Noi oferim la 350 de euro atât transferurile cu barca, ghidul, cât şi cazarea şi mesele", a precizat Goean.

Vezi şi: Metrorex, reducere tarif la jumătate. Anunţul societăţii

Avertizare meteo 30 ianuarie. Cod galben în 23 judeţe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel