Corlăţean trage de mânecă Guvernul Orban: SĂ RESPECTE!
Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Titus Corlăţean, a reamintit marţi Guvernului, în plenul Camerei superioare, că trebuie să prezinte săptămânal Parlamentului măsurile luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19.
'Vreau să reiterez (...) ca Guvernul să respecte Hotărârea Parlamentului României 4/2020 privind obligaţia de a prezenta la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar să prezinte un raport cu măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat. Este obligaţia Guvernului, sub control parlamentar, să respecte această solicitare', a spus Corlăţean în plenul Senatului.
Executivul trebuie să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate în pandemie
Parlamentul a adoptat pe 16 aprilie hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.
Pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat, mai prevede hotărârea adoptată.
'În termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Guvernul va prezenta Parlamentului un raport complet privind măsurile adoptate pe perioada stării de urgenţă pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19, măsurile care au restrâns exerciţiul unor drepturi sau libertăţi fundamentale şi măsurile cu caracter economic şi social, temeiurile care au determinat luarea măsurilor şi efectele produse, precum şi conformitatea acestora cu exigenţele dispoziţiilor art. 53 şi art. 93 din Constituţia României, ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare', stipulează hotărârea adoptată de Parlament, potrivit Agepres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News