Corina Crețu, REPLICĂ după RĂZBOIUL lansat de Boc - Voiculescu: E regretabil! Bani EXISTĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Corina Crețu  Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu a reacționat după ce Emil Boc l-a făcut praf pe ministrul Vlad Voiculescu, în lupta dintre Guvern și administrațiile locale. 

"Pentru succesul campaniei de vaccinare, e absolut obligatoriu ca autoritățile locale din România să fie susținute financiar de către Guvern. Există fonduri europene care pot oferi acest sprijin, dar depinde de fiecare țară în parte cum înțelege să le folosească.

E regretabil faptul că autoritățile locale nu beneficiază de suficient sprijin financiar din partea Guvernului României în campania de vaccinare anti-COVID. Solicitarea Asociației Municipiilor din România de a beneficia de resurse financiare pentru a organiza centrele de vaccinare este cât se poate de firească, în condițiile în care presiunea asupra bugetelor locale e foarte mare.

Cred că trebuie reevaluată relația dintre Guvern și autoritățile locale, care sunt îndreptățite - mai ales în astfel de situații - la mai multă susținere financiară", a scris Corina Crețu pe pagina de Facebook.

"Bani există!"

"Bani există! Uniunea Europeană pune la dispoziția Statelor Membre sprijin financiar consistent pentru ca sistemele de sănătate să desfășoare fără probleme vaccinarea: poate fi folosit, în acest sens, Mecanismul de Recuperare și Reziliență, dar există și fondurile Politicii de Coeziune (Fondul European de Dezvoltare Regională - FEDR și Fondul Social European Plus - FSE+), precum și programul REACT-EU. Toate acestea pot oferi finanțare Statelor Membre pentru a gestiona actuala criză.

Sper ca Guvernul României să înțeleagă faptul că există aceste oportunități de finanțare, astfel încât să ridice presiunea de pe autoritățile locale și să își asume responsabilitatea pe care o are, așa cum fac toate Guvernele din Europa.

Din păcate, un management defectuos al acestei campanii va genera și mai mult scepticism cu privire la vaccinare. Ca Membru al Parlamentului European, voi depune toate eforturile pentru a face cunoscute aceste posibilități la nivelul României - pentru că sunt în beneficiul tuturor, indiferent de culoare politică", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel