Corina Crețu i-a cerut presedintelui Jose Manuel Barroso sa se delimiteze de declaratiile comisarului Oettinger, care a calificat Romania ca neguvernabila
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, sa se delimiteze de afirmatiile comisarului Gunther Oettinger, care a afirmat ca Romania, Italia si Bulgaria sunt tari "aproape neguvernabile".

In scrisoarea adresata presedintelui Comisiei Europene, Corina Cretu a atras atentia asupra faptului ca membrul german al acestui for "a depășit limitele libertății de expresie, intrând pe terenul alunecos al proceselor de intenție și al atacurilor nepermise la adresa alegerilor politice ale cetățenilor unor națiuni".

Vicepresedintele Socialistilor din Parlamentul European a precizat ca, pentru depasirea dificultatilor cu care se confrunta, UE "are nevoie de toate națiunile componente și nu servește cauzei comune o împărțire în națiuni bune și națiuni rele, în țări guvernabile sau neguvernabile. Respectul alegerilor făcute de cetățeni este fundamental, dacă vrem să rămânem un spatiu democratic", a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a mentionat, in scrisoarea catre Jose Manuel Barroso, ca "România are un guvern solid, bazat pe o largă majoritate parlamentară, guvern care își îndeplinește angajamentele luate față de cetățeni și partenerii internaționali, inclusiv față de Comisia Europeană".

Corina Cretu i-a cerut presedintelui Jose Manuel Barroso sa garanteze impartialitatea politica a Comisiei Europene si sa se delimiteze de asemenea pozitii ce sporesc resentimentele si atitudinile nationaliste intre tarile UE.

Biroul de Presa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel