Corina Creţu cere cotă în Constituţie pentru reprezentarea femeilor în funcţii
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

Eurodeputatul PSD, Corina Creţu, a declarat, vineri, că solicită comisiilor parlamentară şi a societăţii civile de revizuire a Constituţiei introducerea în noua lege fundamentală şi în noua lege electorală a unei cote obligatorii de 30% sau 40% pentru reprezentarea femeilor în funcţiile publice.

Autor: Laura Galescu

"Dacă viitoarea Constituţie nu va corecta decalajul de gen, atunci ea nu va reflecta aspiraţiile a 52% din cetăţenii români, ale caror probleme sunt ignorate sau tratate periferic", a declarat Corina Creţu, la dezbaterea "Egalitatea de gen: garanţie a creşterii economice şi a unei societăţi durabile", organizată de Institutul European din România, cu ocazia Zilei Femeii, citată de Rtv.

Corina Creţu este vicepreşedinte pentru egalitate de gen al Grupului Socialist din Parlamentul European și a subliniat că în Legislativul din România nivelul de reprezentare a femeilor este de numai 11,5%. Situația este "dezamăgitoare", atât în ceea ce privește funcţiile din administraţia locală, cât şi în conducerile marilor companii.

Eurodeputatul a mai  afirmat şi că revenirea la sistemul electoral pe liste de partid ar putea favoriza o mai bună reprezentare a femeilor şi a avertizat că trebuie asigurate pe liste şi poziţii eligibile pentru femei, nu doar o prezenţă de faţadă, pentru că experienţa ultimelor scrutinuri din România arată că 20% din femeile care au candidat au şi obţinut mandatele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel