Data publicării:

Corina Creţu: Noi nu ştim nici acum ce conţine PNRR, în timp ce alte 16 ţări europene deja folosesc banii

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Creţu: Salariul minim ar fi de circa 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul de minim 60%, în România / Sursă foto: Facebook Corina Crețu
Creţu: Salariul minim ar fi de circa 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul de minim 60%, în România / Sursă foto: Facebook Corina Crețu
Europarlamentarul Corina Creţu anunţă că 16 state europene au început deja să folosească banii din proiectele lor de țară prin Mecanismul de Redresare și Reziliență

"Astăzi, în Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, Comisia Europeană a informat asupra faptului că 16 țări au început deja sa implementeze proiectele lor de țară prin Mecanismul de Redresare și Reziliență. Din păcate, în ceea ce privește România, nu știm nici la această oră ce conține, în detaliu, PNRR-ul.

A trecut un an de când m-am alăturat apelului a zeci de asociații profesionale și patronale din țară, care au lansat un apel către Guvernul României - căruia i se solicita să aloce, prin PNRR, minimum 4 miliarde € pentru eficiența energetică a clădirilor.

Ca Raportor de Opinie din partea Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI) pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență, reamintesc utilitatea acestor fonduri în relansarea economică de care va fi nevoie ca urmare a pandemiei. Fiecare Stat Membru a trebuit să își prioritizeze investițiile din acești bani. Iar energia este un sector în care orice investiție amânată înseamnă creșterea substanțială a costurilor pentru cetățeni", subliniază Corina Creţu.

"Vedem ce se întâmplă astăzi în acest sens. În calitate de Comisar European pentru Politică Regională, am alocat, în total, sute de milioane de euro pentru România în domeniul eficienței energetice (pentru reabilitarea și retehnologizarea sistemelor de termoficare), iar efectele acestor investiții au fost vizibile pe mai multe planuri: social, economic, protecția mediului. Mai mult, ca semnatară a apelului lansat de la nivelul Parlamentului European privind un Acord european pentru locuințe - care să asigure accesul la locuințe adecvate - cred că cele 4 miliarde € ar putea răspunde și acestui deziderat.

Reiterez că, din punctul meu de vedere, a locui decent trebuie să fie un drept al fiecărui cetățean european. Eficientizarea termică a locuințelor ar contribui esențial la creșterea calității vieții a tuturor celor care locuiesc, învață și muncesc în România", transmite europarlamentarul Corina Creţu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel