Corina Corbu, înainte de interviul pentru șefia ÎCCJ: Nu am niciun motiv de îndoială. Sunt pregătită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CSM
CSM
Judecătorul Corina Corbu, singurul candidat pentru conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție, a declarat, joi, înaintea interviului de la CSM, că este pregătită și că nu are niciun motiv de temere.

"Da, sunt pregătită. Eu nu am niciun motiv de îndoială, cel puțin eu nu cunosc un asemenea motiv, așa că sunt pregătită. Nu, nu îmi doresc preluare, nu e o chestiune de dorință. Vom vedea (dacă va fi un mandat greu -n.r.)", a declarat Corina Corbu, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit ordinii de zi afișate marți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secția pentru judecători a programat pentru joi, 18 iulie, la ora 10.00, interviul pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție este judecătorul Corina Corbu, în vreme ce actualul președinte al instanței supreme, Cristina Tarcea, nu și-a depus dosarul pentru un nou mandat.

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an, scrie Mediafax.

Achitată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție 

Corina Corbu a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție în care a fost vizată și Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcția de șef al Înaltei Curți vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel