Corina Corbu, interviu la CSM pentru conducerea Instanței Supreme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
CSM
CSM
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, marți, că Secția pentru judecători a programat pentru vineri, 18 iulie, interviul pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), la care singurul candidat este Corina Corbu.

Potrivit ordinii de zi afișate marți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secția pentru judecători a programat pentru vineri, 18 iulie, la ora 10.00, interviul pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție este judecătorul Corina Corbu, în vreme ce actualul președinte al instanței supreme, Cristina Tarcea, nu și-a depus dosarul pentru un nou mandat.

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an.

Corina Corbu, achitată definitiv de ÎCCJ în dosarul de corupție în care a fost vizată și Gabriela Bîrsan

Corina Corbu a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție în care a fost vizată și Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcția de șef al Înaltei Curți vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel