Corina Băcanu, idee de afaceri: „Veți primi întăriri de la Statul Român”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Corina Băcanu, copywriter cu blog şi una dintre cele mai importante voci de pe Facebook, a transmis o idee pentru antreprenori.

"Sunt foarte interesante abordarea și prioritizarea pe care le face Statul Român în ceea ce privește mediul de afaceri. Afacerea numărul 1 în România, Biserica Ortodoxă Română, nu doar că e protejată de Stat prin scutirea de taxe și impozite, dar primește și finanțare. Antreprenorii, în schimb, cei care contribuie la bugetul de stat, cei de pe urma cărora își iau salariile parlamentarii și miniștrii sunt călăriți, umiliți și batjocoriți. Nu cred că există acum antreprenor care să poată face o previziune corectă pe 2018, atât de mult îi prețuiește sistemul. Singura afacere cu creștere previzibilă a profitului este BOR. 

Așa că am o idee pentru antreprenori: transformați-vă afacerea într-o religie sau un cult, astfel veți fi scutiți de impozite, ba chiar veți primi "întăriri" de la Statul Român. Altfel nu se mai poate", este mesajul transmis de Corina Băcanu.

În acest context, jurnalistul Val Vîlcu a făcut următoarele precizări pentru DC News: "Şi bloggerii ar trebui să verifice informaţiile. Nu plăteşte impozit pe profit pentru că funcţionează asemănător unui ONG. Aceste lozinci care sunt vehiculate nu se verifică şi se agaţă de ele cu credinţa religioasă. Într-adevăr, instituţiile care nu plătesc taxe sunt cele ale administraţiei: Parlamentul, ministerele, administraţiile locale. Ele nu plătesc taxe pe teren şi pe clădire. E bine că vrea să lupte, dar să lupte cu ministerele, cu acei funcţionari care doresc să stea în clădiri cât mai mari, în zone bune, scumpe, pentru că nu plătesc taxe. Pentru că dacă ar trebui să plătească, Parlarmentul s-ar muta undeva în câmp, dar fiind această scutire de taxe, sunt ocupate clădiri de patrimoniu, clădiri importante", a spus jurnalistul.

Şi aşa ajungem la Casa Poporului. În jurul obiectivul turistic numărul unu al Bucureștiului, se află ANAF, Ministerul Turismului și alte instituții care nu plătesc impozit pe terenuri. Nu sunt nici hoteluri, nici restaurante și, în acest context, pretindem că vrem turism.

De menţionat că Val Vîlcu a ridicat această problemă în interviul de la DC News cu Dana Grecu, iar jurnalista de la Antena 3 a spus că speră ca acest lucru să fie auzit de cine trebuie.

"Da, deci în jurul celui mai important obiectiv turistic al Bucureștiului nu există hoteluri și restaurante. Este foarte important. Este o demență. (...) Mi se pare foarte tare ce ai spus. Sper că persoanele care te-au auzit spunând acest lucru să rețină: nu se poate ca în jurul celui mai important obiectiv turistic să nu ai niște terase. Până acum nu mă gândisem la acest lucru, dar acum realizez că este foarte tare!", a zis Dana Grecu la interviurile DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel