Coreea de Nord. Taifunul Lingling a provocat moartea a 5 persoane
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Taifunul deosebit de violent Lingling a provocat moartea a cinci persoane în Coreea de Nord, a distrus culturi şi a afectat sute de clădiri, informează duminică agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA citată de AFP.

'Potrivit datelor (oficiale) disponibile (...) cinci persoane au murit şi alte trei au fost rănite şi se află sub îngrijire la spital', notează KCNA. 'Peste 460 de case şi cel puţin 12 clădiri publice au fost parţial sau complet inundate', a precizat agenţia de ştiri. Aceaşi taifun Lingling a provocat sâmbătă moartea a trei persoane în Coreea de Sud, potrivit autorităţilor locale.

Înainte de sosirea taifunului, liderul nord-coreean Kim Jong Un a condamnat dilentantismul responsabililor din ţara sa şi lipsa de pregătire în faţa unui asemenea fenomen. În cadrul unei reuniuni de urgenţă, vineri, Kim Jong Un a avertizat asupra pericolelor 'iminente' ale taifunului. Responsabilii nord-coreeni 'menţin aceeaşi atitudine şi neputinţa faţă de taifun, inconştienţi faţă de gravitatea sa şi total deconcentraţi', a spus el în timpul reuniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel