Coreea de Nord susține că a învins pandemia de coronavirus
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autoritățile din Coreea de Nord au anunțat că țara a învins pandemia de coronavirus.

La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins virusul, informează DPA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat miercuri victoria în bătălia pentru eradicarea noului coronavirus în cadrul unei reuniuni naţionale privind măsurile pentru combaterea epidemiei, care a avut loc la Phenian, a relatat joi media de stat.

Kim a declarat, potrivit presei, că acţiunile împotriva virusului s-au încheiat, dar Coreea de Nord trebuie să rămână vigilentă şi să monitorizeze în mod eficient regiunile de graniţă.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire sau cazuri suspecte legate de epidemie în ultimele aproape două săptămâni.

Este neclar câte infectări cu COVID-19 s-au înregistrat în total în această ţară.

Coreea de Nord, o ţară izolată pe plan internaţional, a confirmat pentru prima dată infectări cu noul coronavirus la mijlocul lunii mai, când a anunţat că se confruntă cu o urgenţă epidemiologică.

Ulterior, s-a referit la cazuri de febră. Potrivit bilanţurilor realizate de autorităţile nord-coreene, aproape 4,8 milioane de astfel de cazuri au fost înregistrate de la sfârşitul lui aprilie. S-a înregistrat un număr de 74 de decese.

Experţii estimează că în Coreea de Nord nu există suficiente capacităţi de testare. Cu toate acestea, autorităţile au declarat că au trimis imediat echipe mobile anti-epidemice în acele regiuni unde s-au înregistrat cazuri de febră pentru efectuarea testelor PCR şi a testelor de anticorpi în scopul determinării cauzei simptomelor, scrie Agerpres.

Kim Jong-un s-a îmbolnăvit „grav” în timpul crizei Covid din Coreea de Nord, spune sora lui 

Coreea de Nord a declarat o „victorie strălucitoare” în lupta sa cu Covid-19, pe fondul sugestiilor surorii lui Kim Jong-un că liderul de la Phenian a fost printre cei care au contractat virusul.

Vorbind la o întâlnire a lucrătorilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință de la Phenian, Kim a cerut relaxarea măsurilor preventive și a descris numărul oficial de morți - 74 - ca un „miracol fără precedent în istoria comunității mondiale din domeniul sănătății”, a informat, joi, presa de stat.

Kim a spus că „victoria obținută de poporul nostru este un eveniment istoric care a arătat încă o dată lumii măreția statului nostru, tenacitatea nestăpânită a poporului nostru și frumoasele obiceiuri naționale de care suntem mândri”, a spus agenția de presă de stat KCNA în raportul său a ședinței de miercuri.

Influenta sa soră, Kim Yo-jong, a dat vina pentru izbucnirea crizei pe pliantele de propagandă zburate peste graniță cu baloane din Coreea de Sud și a avertizat cu privire la represalii „de moarte” dacă Seulul nu reușește să împiedice activiștii să trimită pliante.

Ea a mai sugerat că fratele ei a contractat virusul, spunând că el a fost printre zecile de milioane de nord-coreeni care au avut „febră” (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel