Coreea de Nord - SUA. Donald Trump, avertisment dur de la tribuna Adunării sud-coreene
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
trump
trump
Donald Trump a adresat, miercuri, la Seul, un avertisment "dictaturii crude" de la Phenian, relatează AFP.

"Toate națiunile responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord", a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naționale sud-coreene.

"Nu puteți sprijini, nu puteți aproviziona, nu puteți accepta", a adăugat el, citând China și Rusia, doi aliați tradiționali ai Phenianului.

"Nu ne subestimați, nu ne puneți la încercare", a mai spus președintele Statelor Unite la adresa Coreei de Nord în fața parlamentului de la Seul. "Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună și libertatea noastră sfântă", a subliniat Donald Trump.

"Vremea forței a venit", a mai spus liderul administrației de la Casa Albă, într-un discurs deosebit de incisiv care a contrastat cu tonul mult mai reținut adoptat cu o zi înainte.

Donald Trump a început marți prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situației din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al șaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, și a testat mai multe rachete susceptibile potențial să atingă teritoriul american.

"Nu vom lăsa ca orașele americane să fie amenințate cu distrugerea", a avertizat el miercuri.

"Armele pe care le dobândiți nu vă întăresc securitatea", a declarat Donald Trump în ceea ce a prezentat ca un mesaj direct liderului nord-coreean, Kim Jong-Un. "Ele expun regimul vostru unui mare pericol", a continuat el.

[citeste si]

"În pofida tuturor crimelor pe care le-ați comis împotriva lui Dumnezeu și a omului, vă vom oferi un drum către un viitor mai bun", a adăugat președintele american, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel