Data publicării:

Coreea de Nord, prima reacție față de situația din Israel / De partea cui sunt autoritățile de la Phenian

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Presa de stat nord-coreeană a acuzat marți Israelul că a provocat vărsări de sânge în Gaza, oferind prima reacție față de ciocnirile militare dintre Israel și gruparea islamistă Hamas.

Rodong Sinmun, un purtător de cuvânt al Partidului Muncitorilor la guvernare, a publicat un scurt articol despre conflict și victime, citând mass-media străină, conform Reuters.

„Comunitatea internațională susține că această ciocnire a fost rezultatul actelor criminale constante ale Israelului împotriva poporului palestinian și că calea fundamentală de ieșire este construirea unui stat palestinian independent”, a titrat ziarul.

Violențele, care au ucis peste 1.500 de persoane, a generat declarații internaționale de sprijin pentru Israel și apeluri pentru încetarea luptei și protecția civililor după un atac devastator al Hamas care a avut loc în weekend.

CITEȘTE ȘI      -      Germania, SUA, Franța, Italia și Regatul Unit vor sprijini Israelul în lupta cu Hamas

Hamas a amenințat că va executa un captiv israelian de fiecare dată când Israelul bombardează o casă palestiniană fără avertisment, pe fondul temerilor de un atac la sol al Israelului, mai ales că Ierusalimul a mobilizat 300.000 de rezerviști și a impus o blocadă asupra Gazei.

Mass-media de stat nord-coreeană a argumentat adesea împotriva opiniilor occidentale, în special a Statelor Unite, asupra problemelor internaționale.

Luni, presa de stat a condamnat „forțele ostile din interiorul și din afara Siriei” pentru un recent atac cu drone care a provocat multe victime în țară, numind-o o încercare teroristă de a răsturna regimul președintelui Bashar al-Assad.

CITEȘTE ȘI       -      Netanyahu: Vom trece la un atac masiv asupra Hamas, cum nu a mai fost până acum!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel