Coreea de Nord avertizează SUA și Coreea de Sud: Măsuri hotărâte şi zdrobitoare!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Coreea de Nord avertizează Statele Unite şi Coreea de Sud că va lua măsuri zdroibitoare.

Coreea de Nord a promis luni un răspuns militar "susţinut, ferm şi zdrobitor" la exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, a informat agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Noul avertisment survine după un număr record de lansări de rachete nord-coreene în ultimele zile ca răspuns la exerciţiile "Vigilant Storm" (Furtună Vigilentă), cele mai ample manevre aeriene comune efectuate vreodată de Seul şi Washington.

"Măsuri militare practice susţinute, hotărâte şi zdrobitoare"

Într-un comunicat, statul-major general al armatei populare coreene a afirmat că aceasta din urmă "va continua să răspundă tuturor exerciţiilor de război anti-RPDC ale inamicului cu măsuri militare practice susţinute, hotărâte şi zdrobitoare".

Recentele teste cu rachete balistice ale Coreei de Nord constitue un "răspuns clar" la exerciţiile comune SUA-Coreea de Sud, se mai arată în comunicat.

"Cu cât provocările militare ale inamicului vor continua, cu atât armata populară coreeană le va contracara mai temeinic şi mai nemilos", potrivit sursei citate.

Sute de avioane de război americane şi sud-coreene - inclusiv puternicele bombardiere grele B-1B - au luat parte la exerciţiile "Vigilant Storm" (Furtună Vigilentă), desfăşurate în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. A fost pentru prima dată din decembrie 2017 când B-1B s-au aflat în peninsula coreeană.

Potrivit statului-major sud-coreean, scopul acestor manevre a fost acela de a demonstra "capacitatea şi pregătirea de a răspunde ferm oricărei provocări din partea Coreei de Nord".

În timpul desfăşurării acestor exerciţii, Coreea de Nord a lansat câteva zeci de rachete balistice în mare, dintre care una a căzut în apropierea apelor teritoriale ale Coreei de Sud. Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a denunţat în acest context o "invazie teritorială de facto". 

Citește și:

Coreea de Sud ridică de la sol 80 de avioane după ce a detectat 180 de aparate nord-coreene în zona frontierei militare

Armata Coreei de Sud a declarat că a ridicat de la sol 80 de avioane de vânătoare, după ce a detectat circa 180 de avioane de război nord-coreene zburând la nord de frontiera militară, timp de patru ore vineri, un nou episod în escaladarea dramatică a tensiunilor din ultimele zile în peninsula coreeană, unde Seulul şi Washingtonul desfăşoară exerciţii militare comune, potrivit Reuters, Yonhap şi AFP.

Avioanele nord-coreene au zburat la nord de aşa-numita Linie de acţiune tactică aeriană, trasată la 20 kilometri nord de linia de demarcaţie militară, a precizat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Ca reacţie, Coreea de Sud a ridicat de la sol 80 de avioane, inclusiv avioane de luptă invizibile F-35A. Cele aproximativ 240 de avioane care participă la exerciţiile aeriene 'Vigilant Storm' cu SUA şi-au continuat exerciţiile, indică armata sud-coreeană.

Zece avioane nord-coreene au întreprins manevre similare luna trecută, determinând Coreea de Sud să ridice mai multe avioane de luptă de la sol pentru interceptarea lor. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel