Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Kim Jong Un lansează rachetă după rachetă. Al şaptelea test în două săptămâni pentru Coreea de Nord - Foto Agerpres
Kim Jong Un lansează rachetă după rachetă. Al şaptelea test în două săptămâni pentru Coreea de Nord - Foto Agerpres
Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice spre Marea Japoniei, la mai puţin de 48 de ore de la ultima lansare, conform unui anunţ făcut de Statul Major Interarme sud-coreean, transmite AFP. 

'Militarii noştri au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate în această dimineaţă din zonele Sukchon din provincia Pyongan de Sud între orele 07:00-07:11 (22:00-22:11 GMT)', potrivit sursei citate. Presa de stat din Coreea de Nord a confirmat tragerea a două proiectile dintr-un lansator de rachete multiplă spre ţinte aflate la 395 km, respectiv, 337 km distanţă.

Ministerul japonez al Apărării a declarat că cele două rachete balistice, lansate în jurul orei 22:00 GMT, au atins o altitudine maximă de aproximativ 100 km şi 50 km, parcurgând o distanţă de aproximativ 350-400 km înainte de a cădea în afara zonei economice exclusive a Japoniei, transmite Reuters.

Coreea de Nord a confirmat duminică că a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu o zi înainte ca avertisment pentru Washington şi Seul, afirmând că acest exerciţiu 'surpriză' a reuşit să demonstreze capacităţile sale de 'contraatac nuclear mortal'.

Ca răspuns, armata sud-coreeană a declarat duminică că a organizat manevre aeriene comune cu Statele Unite, mobilizând avioane stealth şi cel puţin un bombardier american B-1B. Tot luni, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că folosirea Oceanului Pacific ca 'poligon de tragere' depinde de Statele Unite, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie transmisă KCNA, ea a spus că Phenianul examinează cu atenţie impactul creşterii prezenţei activelor strategice ale SUA în regiune.

'Examinăm cu atenţie influenţa pe care o va exercita asupra securităţii statului nostru', a spus ea în declaraţie.'Frecvenţa utilizării de către noi a Pacificului ca poligon de tragere depinde de caracterul acţiunii forţelor americane'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel