Coreea de Nord a lansat alte două rachete balistice, informează armata din Seul
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Președintele Coreei de Nord, Kim Jong Un
Președintele Coreei de Nord, Kim Jong Un
Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, potrivit armatei din Seul, la câteva zile după ce Phenianul a anunțat testarea cu succes a unui motor cu combustibil solid pentru un nou sistem de arme.  

Tensiunile militare din peninsula coreeană au crescut brusc în acest an, după ce Phenianul a efectuat un blitz fără precedent de teste de arme, inclusiv lansarea celei mai avansate rachete balistice intercontinentale de până acum.

Șefii de stat major (JCS) din Coreea de Sud au declarat că au detectat duminică două rachete balistice care au fost lansate din zona Tongchang-ri din provincia Pyongan de Nord, notează The Guardian.

Rachetele au fost lansate între orele 11.13 și 12.05, ora locală, în Marea Japoniei, se arată în comunicat.

„Armata noastră a consolidat supravegherea și vigilența, cooperând îndeaproape cu Statele Unite și menținând o poziție de pregătire completă”, a adăugat JCS într-un comunicat.

Lansarea a avut loc la câteva zile după ce Coreea de Nord a testat un „motor cu combustibil solid de mare forță”, presa de stat descriindu-l drept un test important „pentru dezvoltarea unui alt sistem de arme strategice de tip nou”.

Dezvoltarea i-ar putea permite să dețină un arsenal mai mobil și mai greu de detectat de rachete balistice intercontinentale care pot ajunge pe continentul SUA.

În ultimele luni, Coreea de Nord a testat un baraj de rachete balistice cu capacitate nucleară, inclusiv lansarea luna trecută a ICBM Hwasong-17, cu cea mai lungă rază de acțiune, alimentat cu combustibil lichid, conceput să transporte mai multe focoase.

Unii experți spun că Coreea de Nord va folosi în cele din urmă un arsenal extins pentru a solicita scutirea sancțiunilor și alte concesii din partea Statelor Unite.

Statutul exact al capacității de atac nuclear a Coreei de Nord rămâne un secret, deoarece toate testele sale intercontinentale cu rachete balistice din ultimii ani au fost efectuate într-un unghi abrupt pentru a evita țările vecine.

Unii experți speculează că Coreea de Nord are deja rachete cu vârf nuclear funcționale care pot lovi întreaga SUA. Dar alții spun că țara este încă la câțiva ani până la evoluția către astfel de arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel