Data publicării:

Coreea de Nord a avertizat că poate găsi alte căi de apărare împotriva Statelor Unite

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Coreea de Nord - intalnire SUA
Coreea de Nord - intalnire SUA
Coreea de Nord a avertizat că ar putea găsi „o nouă cale” de apărare împotriva ostilităților Statelor Unite.

Coreea de Nord a avertizat că ar putea căuta o „nouă cale" pentru a-și apăra interesele și a accelera programul de arme, în urma noilor sancțiuni americane, conform Agerpres.

Ju Yong Chol, reprezentantul nord-coreean pe lângă ONU la Geneva, a declarat în fața Conferinței pentru dezarmare că eforturile țării sale de a îmbunătăți relațiile cu Washingtonul s-au lovit de ostilitatea americană.

Politica SUA, ostilă față de Coreea de Nord

 

„Deși SUA vorbesc despre o reluare a dialogului, nu au deloc intenția de a renunța la politica lor ostilă față de Republica Populară Democrată Coreeană", a declarat el în timpul Conferinței.

Așadar, cum SUA „persistă să impună sancțiuni şi să exercite presiuni asupra țării mele, am putea fi nevoiți să căutăm o nouă cale de apărare a suveranității noastre şi a intereselor noastre naționale supreme", a subliniat oficialul nord-coreean la Geneva.

După un progres spectaculos în 2018, discuțiile pe tema problemei nucleare nord-coreene se află în impas de la eșecul summitului de la Hanoi, din urmă cu un an, între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel