Coreea de Nord, decizie privind o ambarcațiune rusă sechestrată
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Regimul nord-coreean a eliberat o ambarcațiune rusă de pescuit care a fost sechestrată pe data de 17 iulie pentru că ar fi încălcat legislația privind intrarea și șederea în Coreea de Nord, a anunțat duminică ambasada Rusiei la Phenian, potrivit publicației The Moscow Times.

Autoritățile nord-coreene a eliberat și echipajul navei, format din 15 cetățeni ruși și doi sud-coreeni. Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe de la Phenian, nava a fost sechestrată pentru că a "încălcat regulile privind intrarea și șederea în Coreea de Nord". Incidentul a provocat o reacție fermă din partea Moscovei, care a amenințat cu suspendarea discuțiilor privind cooperarea în domeniul piscicol.

Moscova susține că ambarcațiunea rusă nu a încălcat legea. Agenția piscicolă rusă Rosrybolovstvo a transmis că datele de navigație arată că acțiunea Phenianului a fost ilegală, deoarece nava de pescuit nu a pătruns în apele teritoriale nord-coreene. Ministrul Unității de la Seul a confirmat că nava și echipajul, inclusiv cei doi sud-coreeni, au fost eliberate. Ambarcațiunea rusă Xiang Hai Lin 8 a ajuns, a ajuns duminică după-amiază în portul sud-coreean Sokcho, a precizat Ministerul Unității, potrivit agenției de știri Yonhap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel