Corbu - Tarcea, schimb de replici, "case conspirative". Berta Popescu, informații de culise: Intervenție neașteptată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Jurnalista Berta Popescu a comentat ședința de astăzi de la CSM, în care a fost audiată judecătoarea Corina Corbu,  singurul magistrat care a candidat pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

"Vorbea doamna Tarcea despre legalitate şi că are de când să atace numirea doamnei Corbu. Dacă s-ar fi declanşat această procedură de numire a preşedintelui ÎCCJ, după ce a fost încheiat mandatul Cristinei Tarcea, practic în septembrie, însemna ca vreo două luni să rămână în această procedură. Cine putea să fie interimar la Curte, timp de două luni? Cristina Tarcea. Că doar nu o să pună pe alt judecător. În noiembrie, vorbim despre alegerile prezidenţiale. Doamna Cristina Tarcea este supărată din mai multe motive, nu cred că este doar frustrarea, cred că sunt şi alte lucruri în spate", a spus jurnalista Berta Popescu în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

"Dar cum e posibil să nu ştii?"

"Un alt lucru interesant a avut loc azi, în acea şedinţă. La un moment dat, doamna Corbu a fost întrebată dacă a fost sau nu într-o casă conspirativă. Asupra doamnei Cristina Tarcea au planat astfel de suspiciuni. A fost întrebată doamna Corbu de doamna judecător Baltag de acest lucru, iar la momentul respectiv doamna Tarcea a simţit nevoia să intre în discuție. Şi care credeţi că a fost răspunsul? Acesta: "Nu are de unde să ştie dacă a fost sau nu în asemenea locuri". Dar cum e posibil să nu ştii dacă ai fost sau nu în asemenea locuri? Iar doamna Corbu i-a dat o replică foarte bună: "Cu singuranță nu am fost acolo pentru că nu este treaba unui judecător să meargă în astfel de case", a mai spus jurnalista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel