Data publicării:

Copilul renunţă singur la scutec, spune Ruxandra Horvath, primul potty trainer din România. "Cea mai mare capcană este în momentul în care se depăşeşte vârsta de 3 ani jumătate"

Autor: Dana Mihai | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Polina Tankilevitch, Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch, Pexels
Ruxandra Horvath a spus când este pregătit copilul să renunțe la scutec, care este „echipamentul” potrivit, cum îl facem pe micuț să stea pe oliță, cât durează să scape de pampers, care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă părinții dar şi ce să facem cu „micile accidente”. 

"Sunt niște semne pe care le arată copilul și nu trebuie să grăbim procesul sau să încercăm să trișăm noi ca părinți. Trebuie să-i dăm voie copilului să se dezvolte natural. E un cumul de factori pe care copilul trebuie să-l îndeplinească când renunță la scutec.

Cele mai evidente semne sunt acelea în care copilul realmente cere eliminarea scutecului, ajunge să fie deranjat de el. Un alt semn poate să fie când frecvența între urinări începe să fie la 2 ore. Acestea sunt cele mai importante semne care cântăresc cel mai mult, bineînțeles, faptul că arată interes la baie, cere să se așeze pe vasul de toaletă și acestea sunt semne importante.

Conform studiilor nu se renunță la scutec mai devreme de 6 luni, între 1 an și 6 luni și 2 ani sunt copii capabili, dar sunt puține cazuri, iar cei mai mulți copii sunt pregătiți să renunțe la scutec între 2 și 3 ani. Depinde mult de situație, sunt copii care devin pregătiți la 3 ani+, cea mai mare capcană în momentul în care se depășește vârsta de 3 ani și jumătate se spune că este atașamentul față de scutec.

Trăind în fiecare zi cu acest scutec se adâncește această normalitate. Pentru copil oricum este natural, normal să-l folosească pentru că il are din prima zi de viață, pentru unii copii este chiar o extensie a corpului. Momentul în care copilul trece de vârsta de 3 ani, chiar 4, dorința lui de a avea scutec este și mai mare și implicit renunțarea o să fie tot mai dificilă", a explicat Ruxandra Horvath, primul potty trainer din România, la DCNews.

Vezi emisiunea integrală AICI

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel