Copilul de la parada de 1 Decembrie din Bucureşti de care ar fi mândră Greta Thunberg
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Neagoe Narcis Florentin
Foto: Neagoe Narcis Florentin
Fiul unui bărbat care urmărea parada de 1 Decembrie mi-a atras atenția. Greta Thunberg ar fi mândră de el. 

Un copil din mulțimea care urmărea parada de Ziua Națională în București uimește prin subiectele abordate în timpul defilării militarilor. Puștiul, care nu are mai mult de patru anișori, începe prin a aprecia un Humvee al Armatei Române, spunând: „Ăsta e preferatul meu dintre toate!”. Între noi fie vorba, era și primul vehicul care a defilat până la acel moment.

Copilul activiștilor de mediu

Un alt vehicul blindat al militarilor trece prin fața mulțumii, iar copilul a remarcat: „Nu poluează deloc astea!”. Adevărul este că Humvee-ul mergea foarte încet și nu scotea decât niște sunete scârțâite. Cum Bucureștiul nu este străin de mașini electrice care sunt foarte silențioase fiindcă nu au un motor termic ca mașinile convenționale, probabil puștiului i s-a explicat, cât mai scurt și pe înțelesul lui, că dacă o mașină nu face zgomot, nici nu poluează.

Oricum ar fi, Greta Thunberg și activiștii de mediu ar fi mândri de tânărul spectator de la paradă fiindcă începe de la o vârstă fragedă să cunoască astfel de termeni.

Au defilat „manechinele”

Alți militari și-au jucat atât de bine rolul la paradă încât l-au păcălit pe puști că sunt manechine. Tânărul nu a observat nici șoferii vehiculelor din cauza geamurilor blindate, așa că a spus: „Sunt manechini (sic!), da! Și merg singure”.

Tancurile nu i-au plăcut copilului fiindcă erau foarte gălăgioase, în timp ce militarii din Piranha 5 îi păreau „relaxați” puștiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel