Copil decedat în fosa septică. Directorul şcolii din Buda, demis
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
politia_nu_treceti_poza_48638200
politia_nu_treceti_poza_48638200
Directorul şcolii generale din localitatea Buda a fost demis, ca urmare a faptului că în cursul zilei de luni un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unităţii de învăţământ.

"În această dimineaţă la ora 08.00, Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi s-a reunit, iar directorul şcolii a fost demis, în urma votului unanim al membrilor. Decizia a fost motivată de faptul că nu au fost asigurate condiţii de securitate pentru elevi în spaţiul şcolii. Aspectele legate de securitatea elevilor în perimetrul şcolii au fost puse în discuţie, cu prioritate, de nenumărate ori la întâlnirile periodice cu directorii unităţilor de învăţământ, aşa cum, periodic, sunt transmise adrese de atenţionare în acest sens", a declarat pentru Agerpres, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conform sursei citate, în cursul zilei de marţi, în unitatea de învăţământ va avea loc un Consiliu de Administraţie în cadrul căruia se va stabili cine va prelua conducerea provizorie, iar până la finalul săptămânii Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi va desemna un nou director, după consultări ce vor avea loc în cadrul Consiliului Profesoral.

Cum s-a întâmplat totul

În cursul după-amiezii de luni, un apel prin serviciul 112 a anunţat că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală din Buda. La faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos. S-au încercat manevrele de resuscitare, dar echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Vezi și: Trei mașini, implicate într-un accident grav. Mai multe persoane rănite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel