Data actualizării:
Data publicării:

Copil de doi ani, SALVAT chiar de dispecerul de la 112. Se înecase cu o bomboană. "Da! RESPIRĂ!"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Un copil de doi ani din județul Argeș a fost salvat după ce s-a înecat cu o bomboană. În ajutorul copilului a venit chiar dispecerul care a răspuns apelului la 112.

Părinții copilului s-au speriat atunci când au văzut că micuțul lor s-a înecat cu o bomboană și au sunat imediat la 112 pentru a cere intervenția medicilor. Pentru că în astfel de situații orice minut contează, iar copilul putea să nu trăiască până la sosirea ambulanței, dispecerul i-a ajutat pe părinți cu recomandări pentru ca aceștia să îi poată acorda în mod corect primul ajutor.

"În cursul zilei de ieri, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul nostru plutonier major Burcea Adrian. Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor. Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos și cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian.", au precizat reprezentanții ISU Argeș, într-o postare pe Facebook.

Dialogul dintre părinți și dispecer

 

 

Instrucțiunile dispecerului au salvat copilul, părinții  reușind să-l ajute să elimine bomboana care îi bloca respirația.

"Dispecer: Încercați să-l puneți cu fața în jos.  Puneți-l pe antebraț, pe mână, da? -Bateți-l pe spate! Acum e bine, da?  Respiră?

Apelant: - Da!  Respiră!", este o parte din discuția părinților și dispecerului.

 

Cine este Adrian, salvatorul copilului

 

 

"Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla. Atât el cât și ceilalți colegi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dând informații extrem utile apelantului. Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre.

De asemenea, este un bun prilej pentru a vă atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență, informații care vă sunt mai aproape de cât considerați. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația DSU, accesați rubrica ,,MAI MULTE" și mai departe ,,Învață". Totodată, aici veți găsi și jocuri educative pentru copii. Nu uita să te informezi, învață și pune în practică la nevoie!", au precizat reprezentanții ISU Argeș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel