Copil de 9 ani, căutat de autorităţile din Dâmboviţa. A dispărut de acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Autorităţile din Dâmboviţa caută un copil, în vârstă de nouă ani, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa desfăşoară activităţi de căutare a unui copil, în vârstă de nouă de ani, din Ogrea, care a plecat de la domiciliu la data de 24 octombrie a.c., fără a mai reveni”, a transmis, luni seară, IPJ Dâmboviţa.  

Potrivit IPJ Dâmboviţa, la data plecării, copilul purta un pulover negru, pantaloni în carouri, de culoare verde, şi era încălţat cu pantofi sport albaştri. 

Semnalmente: 1.25 m înălţime, 35 de kilograme, păr brunet mediu, ochi căprui. 

„Persoanele care deţin informaţii utile în vederea depistării minorului sunt rugate să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie”, a mai transmis Poliţia.  

 

 

 

 

 

Citește și...

Boala bătrâneții care începe din tinerețe. Prof. Amos Korczyn: Iată principalii factori de risc! Toți aceștia pot fi tratați şi ar trebui tratați

 

Profesorul Amos D. Korczyn, absolvent al Universităţii Ebraice, Şcoala de Medicină Hadassah, din Ierusalim (1966), a vorbit despre o boală care ne poate afecta pe mulți dintre noi - Alzheimer.

„Este important să înţelegem, şi multe studii au demonstrat acest lucru: că, de fapt, principalul factor de risc pentru demenţa asociată cu vârsta înaintată, în mod special boala Alzheimer, sunt comorbidităţi pre-existente. Aşadar, permite-mi să reamintesc acest lucru, şi anume că hipertensiunea şi supraponderabilitatea, lipsa activității fizice, deficitul de somn, şi pierderea auzului, toate acestea reprezintă factori de risc care pot duce la instalarea demenţei.

Toate acestea pot fi tratate şi ar trebui tratate, aşadar diabetul şi toate celelalte probleme ar trebui tratate cu scopul prevenirii instalării demenţei, iar dacă nu pot fi prevenite complet, măcar pot fi încetinite. Aşadar, markerii chimici, spre exemplu nivelul crescut al colesterolului, reprezintă un aspect important, care poate fi tratat, dacă eşti diabetic şi nu ţii boala sub control, acesta este un alt factor de risc. Deci, toate acestea ar trebui ţinute sub control. Dacă nu dormi bine, aceasta reprezintă un alt factor de risc, pentru că există tot felul de tulburări ale somnului care pot fi asociate cu posibilitatea de a dezvolta demenţa mai târziu. Aşadar, trebuie să ne îndreptăm atenţia, în mod special la oamenii mai în vârstă, dar să nu îi ignorăm pe cei mai tineri, dar nici pe cei mult mai în vârstă, aşadar reprezintă o problemă a populaţiei de vârstă medie, deci telespectatorii care privesc această emisiune, cu vârsta cuprinsă între 30-40-50 de ani, aceasta este vârsta optimă pentru a investiga semnele care ar putea duce la instalarea acestei boli şi a preveni dezvoltarea acestor disfuncții care sunt atât de importante în dezvoltarea bolii Alzheimer”, a spus profesorul Amos D. Korczyn. 

„Vreţi să spuneţi că dacă adorm în timp ce ne ascultă ar putea fi mai sănătos decât dacă ne ascultă, în ceea ce priveşte prevenirea pe termen lung a riscului de instalare a bolii Alzheimer. Un somn sănătos este foarte important”, a zis Radu Golban. Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel