Data publicării:

Copiii singuri nu plâng. De 1 martie, te poți înscrie să le fii mâini, brațe și om: ”Învață, cumva, că nu vine nimeni, când nu ai pe nimeni al tău”

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să oferi puțin din timpul și din sufletul tău unor copii fără nicio vină că s-au născut și trebuie să lupte pentru viața lor, Asociația Blondie anunță că redeschide înscrierile în programul #SiEuSuntBlondie.

"Ionuț are 7 luni de viață, 7 luni de spital. Mama lui nu împlinise 18 ani când a născut copilul. "Da' io mai știu cât am stat cu el?! Cât am stat, mamă, cu el? 3 zile! 3 zile am stat cu el. După aia am plecat acasă. El a rămas în spital. Dacă era bolnav...?"

De 7 luni fără cele 3 zile, Ionuț a rămas în spital singur. Uneori, plânge tare, tare și atunci ridică mânutele în aer. Și asta, cumva, îl liniștește. Își privește mânuțele și își cântă, așa, până adoarme. Altă dată, suge din șoseta pe care i-o mai pun în mâini medicii ca să îl oprească să își scoată, cumva, tubul subțire prin care e alimentat. De cele mai multe ori, însa, nu plânge.

Copiii singuri nu plâng. Învață undeva, devreme, cu mult înainte de a învăța să distingă lumina de întuneric, că să ceri nu folosește la nimic când nu ai pe cineva al tău. Că nu vine nimeni.

Din 1 martie, dechidem iar înscrierile în programul #SiEuSuntBlondie - programul care aduce voluntari instruiți alături de copiii internați singuri în spitalele din România. Din 1 martie ne întoarcem în spitale să fim mâini, brațe și om pentru copiii internați singuri", a scris Asociația Blondie pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel