România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 16 sep, 09:01
Copiii pot SCHIMBA lumea. LEGO renunță la pungile din plastic după ce a primit mai multe reclamații din partea micuților
Grupul LEGO a anunțat că va renunța la pungile din plastic după ce a primit mai multe scrisori din partea copiilor.

Grupul LEGO a anunțat planurile de a-și ambala produsele în hârtie reciclabilă, mai degrabă decât în ​​plastic de unică folosință, scrie CNN. Producătorul de jucării danez a declarat marți într-o declarație că noile pungi vor începe să apară în cutii LEGO începând cu 2021, ca parte a unei investiții de 400 de milioane de dolari în inițiative de sustenabilitate în următorii trei ani. Pungile sunt în dezvoltare în ultimii doi ani.

Primim o mulțime de scrisori de la copii care ne întreabă de ce încă mai folosim plastic de unică folosință în cutiile noastre, ceea ce ne-a inspirat să începem să facem această schimbare. Aceasta face parte din ambiția noastră de a face toate ambalajele noastre durabile până la sfârșitul anului 2025”, a spus Tim Brooks, vicepreședinte responsabil de mediu în cadrul LEGO. 

Grupul LEGO, care a beneficiat de o creștere a vânzărilor odată cu începerea pandemiei, deoarece mai multe persoane de toate vârstele cumpărau seturi, folosește aproximativ 5.000 de tone metrice de plastic pe an pentru a-și livra produsele, reprezentând 10% din totalul ambalajelor sale. O problemă mult mai mare o reprezintă piesele LEGO în sine, care necesită 90.000 de tone metrice de plastic pe an pentru a fi realizate. LEGO lucrează de ani de zile pentru a dezvolta alternative la plasticul pe bază de petrol pe care îl folosesc pentru blocurile sale. S-au făcut unele progrese, dar marea majoritate a pieselor individuale sunt încă realizate cu plastic.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro