Data publicării:

Copiii nu sunt lăsați să bată mingea pe terenurile de sport ale școlilor. Propunerea lui Cristi Misăilă: Vreau să fac ce a făcut Robert Negoiță

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Cristi Misăilă, candidatul PSD la Primăria Focșani, a vorbit despre accesul copiilor pe terenurile de sport ale școlilor în afara programului educațional.

Cristi Misăilă, candidatul PSD la Primăria Focșani, a fost invitat la emisiunea electorală DC Votez, unde a vorbit despre deschiderea terenurilor de sport pentru copii și în afara programului școlar.

„După ore, mai pot fi folosite terenurile de sport, pentru că de obicei se pune lacătul și portarul îi alungă pe cei care vor să bată mingea?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Am avut până în 2019 un protocol încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu toate unitățile de învățământ ca aceste curți să fie deschise. Eu mi-am petrecut copilăria în curtea grădiniței și în curtea școlii, iar acolo este cel mai sigur loc unde putem să-i lăsăm pe copii să se joace.

După ce a venit pandemia au fost și câteva schimbări la nivelul Inspectoratului Școlar Județean și, din păcate, nu toate conducerile unităților de învățământ au înțeles că trebuie să lăsăm curțile deschise și după orele de program, dar mai ales în vacanțe.

Eu am propus o chestiune extrem de simplă și anume să solicite bani de la bugetul local pentru a angaja firme de pază care să supravegheze copiii. Singurul motiv invocat de conducerile unităților de învățământ e că pot veniși alți tineri care să mai strice câte ceva pe acolo, deși e normal când te joci“, a explicat Cristi Misăilă.

Robert Negoiță, exemplu pentru Cristi Misăilă

Candidatul PSD pentru un nou mandat la Primăria Focșani l-a dat exemplu pe Robert negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, care a trecut în subordinea Primăriei administrarea unităților de învățământ.

„Din păcate, nu toți au înțeles și îmi pare rău că trebuie să o spun, dar la unele unități de învățământ, conducerile sunt numite pe criterii politice, iar dacă sunt de altă culoare politică, atunci ei consideră că dacă iau o măsură de acest gen fac rău primarului. Nu fac rău primarului, ci comunităților, părinților și copiilor. Am încercat să le explic, iar mulți au înțeles!

Îmi doresc, în mandatul următor, dacă voi avea și o majoritate în Consiliul Local, să fac ceea ce a făcut prietenul meu, Robert Negoiță. A luat tot ceea ce înseamnă administrarea unităților de învățământ, le-a centralizat într-o direcție din cadrul primăriei, iar partea administrativă este strict gestionată de autoritatea publică locală. Profesorii și directorii se ocupă doar de partea de educație“, a conchis Cristi Misăilă.

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF 41240002.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel