Copiii lăsaţi pe telefoane sau tablete de părinţi, în pericol. Radu Leca, avertisment: ADHD, autism light şi altele. Este reversul medaliei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Părinţii care îşi lasă copiii pe tablete sau pe telefoane cât timp ei sunt ocupaţi sau vor să aibă linişte îi expun pe cei mici la mai multe probleme psihice, avertizează psihologul Radu Leca.

"Din punctul meu de vedere, tot ceea ce înseamnă pandemie va mai dura 3 ani, cel puţin. Copiii sunt cei mai afectaţi prin prisma faptului că, odată ce au intrat în spaţiul online, au şi rămas acolo fără să mai existe realitate. Spaţiul online, care ar fi trebuit să fie doar o platformă educaţională accesată din când în când a devenit locul şi casa lor în afara familiei. Familiile sunt anulate de spaţiul online, la fel şi prietenii, iar pericolele ce până acum erau rare, de la pedofili până la vânzătorii de stupefiante, trebuie înmulţite cu 1000 sau 10.000. Asta din cauza faptului că a crescut şi numărul de minori în spaţiul online. 

Părinţii ar trebui să cenzureze spaţiul online al copiilor, printr-o aplicaţie care să ţintească timpul petrecut în faţa monitoarelor, site-urile accesate, etc. De asemenea, ar trebui ca minorul să aibă parte fie de activităţi în familie, fie de activităţi individuale, cum ar fi sportul, muzica, etc. Aceste lucruri îl vor ajuta pe copilul bombardat cu mii de sunete de la jocuri să intre într-o realitate cu adevărat normală, realizând sarcini simple ce îi vor garanta echilibrul psiho-emoţional", a declarat Radu Leca pentru DC NEWS.

VEZI ŞI Dependenţa de poker sau păcănele, începută cu jocuri de copii. Radu Leca: Subiectul se crește de la vârsta de 3-5 ani. E doar un pas

"Reversul medaliei pentru liniştea căutată de părinţi"

"Din păcate, sunt mulţi părinţii care recurg la tablete şi telefoane mobile mai ales atunci când merg în vacanţă şi copiii trebuie să fie calmi, ca să nu îi deranjeze. Am văzut de curând la un restaurant mai multe cupluri, cu copii cu vârste de la 1,5 ani la 6 ani, şi toţi copiii aveau telefoane sau dispozitive cu care se uitau la clipuri, iar părinţii vorbeau, râdeau. 

Acest tip de comportament este unul sabotor pentru minor, îl introduce în oribila lume a autismului light, a lipsei de atenţie, a intrării într-un posibil ADHD în baza lucrurilor neînţelese, nespuse, şi a unui viitor sumbru care se va desfăşura în proporţie de 70% în cabinetele de psihiatrie şi psihologie. E reversul medaliei pentru liniştea pe care o caută părinţii"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel