Copiii italieni ar trebui să aibă numele de familie ai ambilor părinți, spune Curtea Constituțională din Roma
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Michael Morse, de la Pexels
Fotografie creată de Michael Morse, de la Pexels
Curtea Constituțională a Italiei a decis că, la naștere, copiilor ar trebui să li se acorde numele de familie ai ambilor părinți.

Hotărârea de miercuri răstoarnă o tradiție de lungă durată în Italia conform căreia toți nou-născuții sunt numiți automat după tatăl lor. Instanța a decis că norma istorică este ”discriminatorie și dăunătoare identității” copilului și a spus că ambii părinți ar trebui să poată alege numele de familie.

Copiii italieni vor putea în continuare să aibă un singur nume de familie dacă mama și tatăl sunt de acord, a adăugat acesta. Parlamentul Italiei urmează să aprobe acum o nouă legislație care să se alinieze la hotărârea instanței, potrivit Euronews.

”Această problemă se prelungește de la o legislatură la alta, este timpul să luăm o decizie”, a declarat Renate Gebhard, președintele Partidului Popular din Tirolul de Sud (SVP).

”Acum este de latitudinea Parlamentului să facă acest salt înainte în ceea ce privește civilizația”, a adăugat Laura Boldrini, deputat al Partidului Democrat.

”Părinții au responsabilitate egală și drepturi egale, nu mai există discriminări care penalizează mamele și copiii” a continuat ea. 

Ministrul Familiei din Italia, Elena Bonetti, a declarat că guvernul va sprijini pe deplin noua lege. ”Trebuie să dăm substanță deciziei și este o sarcină prioritară și urgentă a politicii să facem acest lucru”, a scris ea, adăugând că părinții ar trebui să își asume responsabilitatea egală pentru creșterea unui copil.

Și Spania vine cu o propunere interesantă în ceea ce-i privește pe copii

Guvernul Spaniei a convenit asupra unui nou cod de conduită care va împiedica producătorii de jucării să folosească stereotipuri sexiste în reclamele lor.

Așadar, companiile nu vor mai avea voie să folosească culori albastre sau roz pentru a sugera că produsele lor sunt destinate băieților sau fetelor pentru ”evitarea prejudecăților și a rolurilor de gen și reprezentarea sexualizată a fetițelor”.

”Se va evita  asocierea exclusivă a jucăriilor care reproduc roluri, cum ar fi cele de îngrijire, muncă casnică și frumusețe pentru ei, și acțiune, activitate fizică și tehnologie pentru băieți”, a adăugat Ministerul Afacerilor Consumatorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel