Data actualizării:
Data publicării:

Copiii, tratați printre gândaci și ploșnițe în spital. Reacția neașteptată a autorităților

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Erik Karits, de la Pexels
Fotografie creată de Erik Karits, de la Pexels

Un spital pediatric cunoscut a fost afectat de ploșnițe marmorate – acei gândaci cu un miros neplăcut. Insectele se deplasează pe feronerie, dar și pe podele și pe mobila din saloane.

Infestare cu gândaci și ploșnițe. Aceasta este situația cu care se confruntă copiii din Mureș care ajung la secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean. Fotografii realizate cu telefonul de o mamă în interiorul unui salon evidențiază o invazie serioasă de insecte, de la fereastră până la noptieră și pe podeaua salonului.

Atât conducerea spitalului, cât și reprezentanții DSP susțin că pădurea din apropierea unității medicale este principalul factor al situației. Astfel, insectele fug de frigul din exterior și se adăpostesc în saloane. În aceste camere sunt îngrijiți copiii bolnavi care sosesc din întreg județul.

Conducerea spitalului dă vina pe vegetația din apropiere

Chiar dacă aceste imagini îi deranjează pe pacienți și pe aparținătorii lor, conducerea spitalului pare complet nepăsătoare și dă vina pe vegetație.

"Sunt nişte ploşniţe care au fost prinse în tocăria ferestrelor iar la deschidere probabil că au căzut jos. Ştiu de existenţa lor, s-a făcut curat, la reintrarea în salon nu erau aceste lucruri. Cu câteva zile înainte s-a făcut dezinsecţie din partea UMF-ului, dar fiind şi schimbarea de temperatură sigur a fost şi o invazie de aceste insecte", a afirmat Dr. Ovidiu Gârbovan, managerul spitalului

La fel de nepăsători se arată și inspectorii de la Direcția Județeană de Sănătate Publică în privința ploșnițelor care au invadat spitalul. Deși afirmă că s-a realizat un control în incintă, singurul responsabil pare să fie pădurea, care se află extrem de aproape de unitatea medicală.

"Au constatat existenţa unor vectori externi, insecte din exterior dată fiind şi poziţionarea clinicii în apropiere de pădure. Unitatea sanitară a luat măsuri de dezinsecţie de remediere a plaselor contra vectorilor", a declarat Iuliu Moldovan, director DSP Mureș.

În plus, directorul DSP Mureș îi informează pe pacienți că aceste ploșnițe nu reprezintă un risc pentru sănătate, însă admite că pot cauza un disconfort, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel