Copii salvaţi cu skijet-ul la mare din apa învolburată. Vâlcu: De ce nu s-a sesizat Autoritatea pentru Protecţia Copilului? Avem şi un Minister al Familiei...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video
Captură video
Mai multe persoane, printre care şi un copil, au fost salvate pe litoral de salvamari cu ajutorul unui skijet.

Salvamarii din Constanța au reuşit să salveze un copil tras în larg de curenți în Marea Neagră. Într-o filmare postată pe Tik Tok se poate vedea cum salvamarii ies cu skijet-ul în larg în încercarea de a salva un copil care a fost tras de curenți în zona stabilopozilor și care risca să fie izbit de pietre şi să se înece.

Pe filmare se aude cum salvamarul dă indicaţii şi încearcă să îi scoată pe turişti din zona periculoasă. 

@bocanilacristi2 #5pasidebine #skyjet #steagroșu???? #unulpentrutotisitotipentruunul #constanta #muncainechipa #colegi #team #wegokitespotzoom #pentruoameni #gopro @stanciu.stefan ♬ sunet original - Bocanila Cristi

Jurnalistul Val Vâlcu spune că în acest caz ar trebui să intervină cei de la Protecţia Copilului. 

"Proprietarii plajelor pot să dea amendă, pot impune un regulament, poliţia îi sprijină dacă este solicitată. Dar eu întreb altceva. De ce nu s-a sesizat şi de ce nu a decăzut din drepturi părintele Autoritatea pentru Protecţia Copilului? Avem un Minister al Familiei, al copiilor. Că tu vrei să te sinucizi, că nu îţi pasă, când sunt valuri de cinci metri, ok. În momentul în care ţi-ai dus copilul acolo, trebuie să intervină autoritatea statului şi sunt sancţiuni pentru părinţii respectivi, se face anchetă socială, şi aşa mai departe. Nu avem ce discuta. Cetăţeanul respectiv a fost legitimat probabil, când a fost scos din apă", a precizat Val Vâlcu în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Acesta a vorbit şi despre un caz din trafic, unde un copil a fost fotografiat stând în braţele şoferului. 

"Am văzut acea maşină unde copilaşul de cel mult doi ani era ţinut în braţe de şofer. Deci copilul ăla era airbag. Şi nu e un singur caz. Cred că o dată pe săptămână vedem câte un caz de părinte care ţine copilul în braţe pe bancheta din faţă. Aici nu intervine nimeni în România. Noi ar trebui să ne dăm jos din maşină să îl blocăm pe ăla până vine poliţia. Cum s-ar fi putut întâmpla şi pe plajă, să intervină ceilalţi turişti să îi atragă atenţia părintelui inconştient", a mai spus jurnalistul. 

Discuție halucinantă între un turist și un salvamar, la Eforie Nord: "Dacă vreau să intru-n gârlă, trebuie să dau declarație" - "Vă sinucideți!" - "Eu tot vreau în apă"

Un bărbat trecut de 50 de ani insistă să fie lăsat cu orice preț să facă baie-n mare, deși valurile sunt foarte periculoase. Schimbul de replici a fost prezentat la Antena 3.

Turist: Am înțeles că dacă vreau să intru-n gârlă trebuie să dau declarație.

Salvamar: Nu se poate da nicio declarație, domnule. Fiți sigur că dacă intrați în apă asta acum, vă sinucideți. Singura soluție este să sunați la 112 și să le spuneți că nu vă lasă salvamarul să intrați în apă pe steag roșu arborat. Eu nu pot să vă iau dumneavoastră declarație. Nu e păcat ca soția și fata dumneavoastră să vă ducă acasă altfel?

Turist: Domnu' meu, eu tot vreau în apă.

Salvamar: Am înțeles, dar în lac.

Turist: Și în gârlă.

Salvamar: În gârlă, da. Asta nu e gârlă.

Turist: E o gârlă mai mare.

Salvamar: Eu nu am nicio calitate să vă iau declarație.

Turist: Eu mă bag în gârlă și să vină... Am fost în Thassos și n-am putut. Eu pentru asta am venit la Eforie, să mă bag în valuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel