Copii neglijați riscă să sufere un atac cerebral la bătrânețe
Data publicării:
Autor: Stoica Iulia Maria
WhatsApp
copil traumatizat
copil traumatizat

Persoanele care au fost neglijate emoțional în copilărie riscă să sufere un atac cerebral la maturitate, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care se simt ignorați și nu sunt susținuți moral când sunt copii au un risc mai ridicat să aibă o cădere cerebrală când îmbătrânesc. Doctorul Robert Wilson, autorul studiului, spune: "Studiile au arătat că micuții care erau neglijați emoțional în copilărie au un risc ridicat de tulburări psihice, oricum, studiul nostru este unul care se referă la legătura dintre neglijența emoțională și atacuri cerebrale".

Pentru studiu, au fost chestionate 1040 de persoane de vârsta de 55 de ani sau mai mult, care au avut un abuz emoțonal înainte de vârsta de 18 ani. Întrebările au fost despre cum au simțit afecțiunea părinților și despre cum au fost pedepsiți atunci când greșeau. Interogațiile despre divorț și nevoile financiare au fost și ele incluse.

După o perioadă de 3 ani și jumătate, 257 oameni din studiu au murit, iar 192 au fost supuși unei autopsii. Dintre aceștia, 89 de oameni au avut leziuni cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel