Data actualizării:
Data publicării:

"Ne-ați băgat copilul altuia pe gât?". Copii încurcați la Maternitatea din Ploiești. Tatăl uneia dintre fetițe: "O trăgea de obraji, să ne convingă de faptul că e a noastră"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Cristian Ioniță, tată un ei dintre fetițe, a vorbit despre încurcătura produsă la Materintatea din Ploiești.

"Când am văzut-o, chiar am glumit că pare mai mică decât o știam. Doamna asistentă ne-a poftit în sală pentru a schimba copilul. Ne-a predat actele și ne-a cerut hainele Raisei. Soția mea și-a dat seama imediat că nu era copilul nostru și i-a spus asistentei că ne-a adus un alt bebeluș", a povestit Cristian Ioniță, pentru observatorulph.ro.

"A început să o tragă pe fetiță de obraji, doar să ne convingă de faptul că e a noastră"

"Asistenta a insistat că e copilul nostru și a început să o îmbrace, grăbindu-se să ne-o predea. Soția mea i-a explicat că fetița noastră avea câteva semne distinctive, la buze, la ochi și o altă culoare a părului. I-am arătat poze cu fetița noastră pe care le aveam în telefon, fiind evident că era și o diferență de fizionomie. Știți ce a făcut atunci? A început să o tragă pe fetiță de obraji, ca și când era din plastilină și o modela, doar-doar să ne convingă de faptul că e a noastră", a mai povestit bărbatul.

"Soția mea era în stare de șoc și plângea"

"M-am uitat la brățara copilului, care nu coincidea cu brățara mamei și nici cu fișa medicală de externare. Asistenta mi-a spus că a încurcat brățările când le-a făcut baie la copii. Atunci am întrebat-o dacă i-a făcut baie Raisei în cele două ore scurse de la alăptare? Și s-a pierdut… Am mai luat o dată actele la verificat și am observat că printre ele se număra și talonul care stă la patul copilului. Acolo era trecut numărul de identificare al brățării, cu altă greutate, alt prenume, alt medic. Doar numele de familie, Ioniță, coincidea. Atunci asistenta ne-a lăsat cu copilul în sală și a  plecat. M-am dus după ea, deși insista să nu o urmăresc. Am ajuns la etajul al șaselea, unde am început să strig pe hol să mi se dea copilul!

Atunci a ieșit pe hol o doctoriță și m-a întrebat ce se întâmplă. Mi-a spus că așa ceva nu este posibil, însă a chemat și alte asistente și am coborât cu toții la sala unde era copilul. Soția mea era în stare de șoc și plângea. După ce a cântărit copilul și a văzut că este o diferență de aproape o jumătate de kg și a verificat documentele, doamna doctor le-a spus celor prezenți că avem dreptate. A încercat să o liniștească pe soția mea, apoi, de față cu noi, au fost sunați ceilalți părinți să aducă înapoi fetița noastră pentru că s-a produs o încurcătură", a declarat Cristian Ioniță.

"Ne-ați băgat copilul altuia pe gât?"

"În jurul orei 17, au ajuns cu Raisa noastră părinții și nașii copilului lor. Atunci soția mea a început să le explice și lor semnele distinctive, culoarea părului, fizionomia diferită.

Vă dați seama că erau supărați. I-au reproșat asistentei care făcea externările, citez din memorie: "Ce-ați făcut doamnă, ne-ați băgat copilul altuia pe gât?". Nu am discutat prea mult cu ei, dar ne-au povestit că atunci când asistenta le-a dat copilul nostru l-a îmbrăcat repede și l-a predat fără a face verificări. Oamenii și-au dat seama când au ajuns acasă că era un copil mai mare și că avea altă culoare a părului. De aceea au venit cât au putut de repede la maternitate", a mai spus acesta.

Șeful maternității se contrazice

"A doua zi am reușit să vorbesc cu Călin Boeru, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie. Culmea, mi-a recunoscut că nu este prima dată când greșește persoana care ne-a încurcat copiii", a declarat Cristian Ioniță.

Potrivit Observatorul Prahovean, în ziua incidentului, Călin Boeru, șeful maternității, a declarat că nu a "mai întâlnit situația aceasta… a fost și un complex de coincidențe: aceeași zi de naștere, același nume, același sex al copilului și astfel a fost posibil un asemenea incident… Dar bine că s-a rezolvat. Asta e important!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel