Copa America - Tite, reconfirmat în postul de selecţioner al Braziliei
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) l-a reconfirmat joi în postul de selecţioner naţional pe Adenor Leonardo Bacchi "Tite", cu trei zile înaintea finalei turneului Copa America, în care Selecao va înfrunta reprezentativa Peru, duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, informează agenţia EFE.

CFB a făcut anunţul prin intermediul unui comunicat transmis presei braziliene, care semnalase anterior un presupus interes al antrenorului de a renunţa la funcţie după Copa America, în condiţiile în care unii dintre colaboratorii săi au părăsit naţionala Braziliei în ultima perioadă.

"Confederaţia braziliană de fotbal îşi exprimă încrederea în activitatea Comisiei Tehnice a echipei naţionale braziliene şi reafirmă că aceasta va fi menţinută cu caracter permanent", precizează CBF.

Zvonurile despre presupusul interes al lui Tite de a renunţa la funcţie s-au multiplicat după ce cunoscutul ziarist sportiv Juca Kfouri a afirmat, pe blogul său de pe portalul UOL, că selecţionerul este dispus să plece, indiferent de rezultatul finalei Copei America.

Tite a preluat naţionala Braziliei în urmă cu trei ani, într-un moment dificil, în care aceasta risca să rateze calificarea la Cupa Mondială 2018. Tehnicianul a reuşit să redreseze situaţia şi să o califice pe Selecao la turneul final din Rusia, unde brazilienii au fost eliminaţi în sferturile de finală, de reprezentativa Belgiei.

După CM 2018, Tite a fost reconfirmat în funcţie, iar preşedintele CBF, Rogerio Caboclo a spus la momentul respectiv că actualul selecţioner îşi va continua activitatea până la Mondialul din Qatar, din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel