Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă)
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă) / Sursă foto: Captură YouTube  Tireroaster's Garage
Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă) / Sursă foto: Captură YouTube Tireroaster's Garage
Statele Unite cer Canadei să folosească 'puterile federale' pentru a ridica blocajele ridicate la frontiera dintre cele două ţări de convoaiele de camioane care protestează împotriva măsurilor sanitare, au făcut cunoscut joi responsabili de la Casa Albă, notează AFP.

Administraţia SUA a oferit 'sprijin deplin şi complet' Ministrului canadian al securităţii Interne, au precizat aceştia. Casa Albă a făcut cunoscut că mai mulţi miniştri şi înalţi consilieri americani (Securitate Internă, Transporturi) sunt în contact regulat cu omologii lor canadieni şi a asigurat că administraţia Biden este 'mobilizată non-stop pentru a pune capăt rapid' unei crize care loveşte industria americană. Preşedintele Joe Biden este informat în mod regulat, potrivit aceleiaşi surse.

Casa Albă, informată despre organizarea unui 'convoi al libertății' la Washington

Pe de altă parte, Casa Albă a informat că a fost avertizată despre organizarea unui 'convoi al libertăţii' la Washington, la începutul lunii martie, şi a adăugat că 'va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acest convoi nu va perturba comerţul sau transporturile şi nu va afecta munca guvernului federal, a forţelor de ordine şi de salvare'.

'În prezent, nu avem informaţii potrivit cărora indivizii mobilizaţi ar fi implicaţi în vreo activitate care nu ţine' de libertatea de exprimare, aşa cum este protejată de Constituţie, a subliniat, totuşi, Casa Albă.

Trei artere frontaliere dintre Canada şi Statele Unite sunt acum blocate de manifestanţii care contestă măsurile sanitare. Mai multe uzine ale producătorilor auto Ford, Stellantis şi Toyota din America de Nord au fost nevoite să închidă temporar sau să funcţioneze la capacitate redusă din cauza blocajelor.

Vezi și Video viral cu un șofer de origine română la Convoiul Libertății din Canada: Voi pleca ultimul de aici! 

Un interviu cu un șofer de origine română, care participă la protestul pentru libertate a camionagiilor canadieni din capitala federală Ottawa, a devenit viral pe rețelele de socializare. 

În înregistrarea video, șoferul canadian Csaba Vizi, a menționat că este maghiar născut în România și că vine din Windsor (Ontario). Acesta a punctat că 'va pleca ultimul' din fața Parlamentului canadian, unde manifestația camionagiilor revoltați de mandatul obligatoriu de vaccinare pentru trecerea frontierei cu SUA intră în a două săptămână.

'Am venit aici cu speranță și vom pleca cu libertate', a mai spus Vizi. Clipul cu Csaba Vizi a devenit viral, fiind distribuit masiv și în comunitățile de români care locuiesc în Canada, dar și în SUA. Vezi video aici!

VEZI ȘI: Protest violent la Parlamentul Noii Zeelande din Wellington. Manifestanţii anti-vaccin au blocat strada. Poliția a început arestările - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel