Conturile unor români din Elveția vor fi verificate de ANAF. Află cine a inspirat campania de imagine a lui Blejnar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
blejnar
blejnar

Sorin Blejnar a precizat, la ProTV, că autorităţile fiscale din Elveţia au transmis ANAF circa 80.000 de informări cu privire la persoane fizice române care au realizat depozite în această ţară în perioada 2007-2010. Blejnar a arătat că, în cazul în care se vor constata infracţiuni, vor fi sesizate organele de urmărire penală.

Acţiunea face parte din iniţiativa ANAF de a impozita cu 16% acele venituri ale persoanelor fizice bogate a căror provenienţă nu poate fi demonstrată. Şeful ANAF a adăugat că în cursul anului 2010 o Direcţie din cadrul aparatului central al ANAF a pus în aplicare o directivă europeană care dă dreptul instituţiei să acceseze şi să facă schimb de informaţii cu celelalte state membre din Uniunea Europeană, inclusiv cu Elveţia. "Vă dau un exemplu. De dată recentă am primit de la elveţieni o listă cu mai multe persoane care au realizat dobânzi pe conturile din Elveţia. Am făcut aşa o selecţie. Am 12 persoane unde eu estimez că au venituri de vreo 50-60 milioane de euro în Elveţia, pentru care primesc dobânzi, în Elveţia", a spus Blejnar la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Manevra de imagine la care a apelat Blejnar, confruntat cu un val de contestări, inclusiv în PDL, din cauza corupției din vămi, nu este nouă. În 10 iulie 2009, Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, a declarat , la Realitatea TV, că deţine informaţii certe că cel puţin doi miniştri ai Cabinetului Emil Boc au conturi în bănci din Elveţia, care nu figurează în declaraţiile de avere. Invitat în aceeași emisiune, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a declarat că unul din miniştrii bănuiţi că au conturi ascunse în Elveţia este ministrul Economiei, Adriean Videanu. La scurt timp, Videanu a sunat în emisiune şi a precizat că nu are nici un cont în străinătate. În mai bine de un an și jumătate, informațiile ”certe” ale lui Macovei nu au fost nici confirmate, nici infirmate. Fie Macovei ar fi fost demis pentru că bate câmpii, fie, dacă acele conturi există, pentru protejarea miniștrilor respectivi, care au rămas în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel