Contul de Twitter al Fox News, atacat de hackeri. ”Victimă colaterală”, Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama-on-fox-news
obama-on-fox-news

O grupare de hackeri a preluat controlul asupra unui cont pe Twitter al postului american de televiziune Fox News şi a postat un mesaj anunţând că preşedintele Barack Obama a fost asasinat, mesaj care a rămas postat timp de peste două ore.

Contul @foxnewspolitics anunţa "BREAKING NEWS: @BarackObama asasinat, nu a reuşit să supravieţuiască după două răni împuşcate". Mesajul nu a fost şters imediat, putând fi citit timp de peste două ore. Mesajul pare că a fost revendicat de un grup care se autointitulează The Script Kiddies, scrie Mediafax.

Mai multe mesaje bizare au început să apară pe site-ul Fox News Politics, luni dimineaţa, de la ora 6.00 GMT (9.00, ora României). "Tocmai am obţinut acces total la (contul) nostru de Twitter şi de e-mail. (Un) 4 (iulie) fericit", anunţa primul mesaj. "@BarackObama nu mai este. Preşedintele a murit", anunţa al doilea mesaj. Contul The Script Kiddies a fost suspendat imediat. Fox News Politics este unul dintre conturile pe Twitter ale postului de televiziune. Conturile acesteia conţin un simbol grafic cu semnificaţia "verificat", care indică faptul că mesajele postate aparţin organizaţiei. Între mesajele despre preşedinte apar şi două mesaje postate de un utilizator cu numele The Script Kiddies. Acest cont a fost cel care a fost suspendat imediat. În jargou, pe Internet, "Script Kiddie" desemnează o persoană fără experienţă care utilizează o tehnică de piraterie informatică luată de-a gata, dezvoltată de alte persoane. Nu este clar de ce Fox News a fost atacat astfel. Postul de televiziune, considerat conservator, nu este prea popular între americani, precizează BBC. Fox News este cea mai importantă reţea de televiziune prin cablu din Statele Unite, emisiunile sale de la orele de vârf atrăgând aproximativ două milioane de privitori, mult mai mulţi decât ai posturilor rivale CNN şi MSNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel